Full Width Featured Image With Sidebar
  • Home
  • /
  • Blog
  • /
  • Dit is hoe je kan afvallen zonder te sporten

Afvallen zonder te sporten? Dit is zeker mogelijk, als je maar weet wat je moet doen. In dit artikel nemen we je mee naar de beste methodes om snel af te vallen zonder te sporten. Lees snel verder!

Let op je calorieën

Als je echt een hekel hebt aan sporten, kan je alsnog snel afvallen. Je valt namelijk af als je meer calorieën weet te verbranden dan je binnen krijgt. Sporten helpt om meer calorieën te verbranden, maar is dus niet per se noodzakelijk. Je hoeft alleen maar te weten hoeveel calorieën jij verbrandt zonder te sporten, hiervoor bestaan online allerlei rekentools. Let erop dat je hierbij wel je correcte gewicht en lengte invoert en smokkel niet met je dagelijkse beweging!

Probeer om ongeveer vijfhonderd calorieën minder binnen te krijgen dan je verbrandt zonder te sporten. Op die manier zal je tot 3 kilo kilo per week afvallen.

Genoeg eiwitten

Let daarnaast tijdens het snel afvallen op dat je genoeg eiwitten eet. Het heeft geen zin om heel weinig te eten en niet genoeg eiwitten te eten, omdat je dan spieren verliest en geen vet. Dat wil je natuurlijk niet! Eiwit is voor iedereen heel belangrijk, of je nou af wil vallen of niet. Het zorgt er voor dat je je spieren behoudt tijdens je calorietekort. Daardoor verlies je vet. 

Naast het behouden van je spieren, is het eten van eiwitten ook essentieel tijdens het diëten. Bovendien geeft het je een vol en verzadigd gevoel: je zit langer vol van eiwitten dan van koolhydraten of vetten. Eiwitten zijn verder belangrijk voor je immuunsysteem en dragen bij aan een constant energieniveau. Eiwitten haal je uit bronnen als vis, mager vlees, tofu, bonen of noten. Gebruik je eigen lichaamsgewicht om te berekenen hoeveel eiwit jij nodig hebt tijdens het snel afvallen.

Laagdrempelige manieren van sport

Snel afvallen gaat natuurlijk sneller als je wel sport. Je denkt misschien aan lange sessies hardlopen en met gewichten smijten in de sportschool, maar dat is helemaal niet nodig. Een slimme manier om extra calorieën te verbranden, is door te wandelen. Met elke stap die je zet kom je dichterbij je gewenste lichaamsgewicht. Elk half uurtje wandelen is al goed voor zo’n 150 tot 200 calorieën.

Het gaat daarnaast niet alleen om de fysieke winst die je hiermee boekt. Wandelen is rustgevend en werkt bij momenten bijna als een soort meditatie. Het is wetenschappelijk bewezen dat wandelen stressverlagend en energieverhogend werkt. Daarnaast krijg je er een beter humeur van en is het bewezen dat je er creatiever van wordt. Dus waarom zou je je in het zweet werken in de sportschool als je ook een ontspannen wandeling kunt maken op weg naar een gezonder lichaam?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Andere bekeken ook

Stop met werken met je handen, tijd voor wat speeltjes!

Bekijken