Full Width Featured Image With Sidebar
  • Home
  • /
  • Blog
  • /
  • Dit is de beste manier om je oude sieraden te verkopen

Gemiddeld verzamelen vrouwen in hun hele leven zo’n 150 items qua sieraden. De waarde van al deze sieraden samen ligt al snel rond de 10.000 euro! Zo kan een verlovingsring alleen al rond de 3.700 euro waard zijn. Van die 150 sieraden zul je waarschijnlijk het grootste deel niet meer dragen. Je kunt dan overwegen om een deel van je collectie te verkopen, aangezien dit een behoorlijk bedrag kan opleveren! In dit artikel zullen we enkele tips geven voor hoe jij het beste je oude sieraden kunt verkopen!

Weet wat het waard is

Voor oud goud verkopen, zoals een oude gouden ring, kun je dit het beste eerst naar een goud expert brengen om te laten taxeren. Het taxeren duurt niet lang en is meestal gratis. Het kan zelfs al waar je bij bent. Zo weet je meteen zeker dat er niets geks met je sieraden gedaan wordt. Het bedrijf waar je je sieraden laat taxeren kan je meteen een aanbod doen. Dit is in de meeste gevallen vrijblijvend, dus je zit nergens aan vast. Je kan er ook voor kiezen je sieraden ergens anders te verkopen, maar het taxeren geeft in ieder geval een goede indicatie van hoeveel je ervoor kunt vragen.

Kies je verkoopmethode

Je kunt er dus voor kiezen om je gouden en zilveren sieraden meteen te verkopen bij de plek waar je ze hebt laten taxeren. Vaak word je hier meteen uitbetaald en soms kan dit zelfs contant. Een andere optie is om je sieraden op het internet te verkopen. Hier kunnen wel enkele haken en ogen aan zitten. Zo weten mensen met kwade bedoelingen meteen dat jij iets van waarde in je huis hebt liggen. Bij platforms zoals marktplaats is het aannemelijker dat dit gebeurt door de functie ‘kijk in de buurt’. Let hier dus altijd goed op. Je kunt er ook voor kiezen je locatie onbekend te maken.

Daarentegen kan de verkoop via internet ook in je voordeel werken. Zo kunnen mensen uit je netwerk die interesse hebben in de sieraden ook je advertenties zien. Omdat zij jou kennen weten ze dat de advertentie betrouwbaar is en dit geeft een prettig gevoel. Ook kunnen zij jou in contact brengen met mensen die ze kennen en die interesse hebben in de sieraden.

Hoe meer, hoe beter

Een laatste methode om van je sieraden af te komen is via een veiling. Op deze manier kun je snel je sieraden verkopen, omdat er altijd wel kopers zijn. Ook is dit een handige manier om nog meer te verdienen aan je sieraden, aangezien men tegen elkaar op moet bieden om het product te kunnen bemachtigen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Andere bekeken ook