Full Width Featured Image With Sidebar
  • Home
  • /
  • Blog
  • /
  • De vijf voordelen van het gebruik van een plaswekker

Zindelijk worden; het is een fenomeen waar iedere ouder vroeg of laat mee te maken krijgt. Het ene kindje is al zindelijk bij de leeftijd van twee jaar, terwijl andere kinderen net wat langer de tijd nodig hebben. En daar is helemaal niets mis mee. Blijft zindelijkheid een lastig onderwerp? En wordt je kindje vaak wakker in een nat bed? Dan kan dat zowel voor jullie als voor het kind zeer vervelend zijn. Een plaswekker kan dan een handig hulpmiddel zijn. Ben je benieuwd naar de voordelen van een plaswekker? Lees dan snel verder. 

Je helpt je kindje bij het zindelijk worden en blijven 

Wanneer je kindje met vijf jaar nog niet zindelijk is in de nacht, dan kan het helpen om een plaswekker te gebruiken. Met een plaswekker help je je kindje om zindelijk te worden en te blijven. Een plaswekker werkt met een sensor en zodra deze afgaat weet je kindje dat hij of zij aan het plassen is. Je kindje zal op den duur leren dat het dan zo snel mogelijk naar de wc moet gaan. 

Je kind leert het gevoel van een volle blaas herkennen 

Doordat de plaswekker afgaat op het moment dat je kindje gaat plassen, leert hij of zij het gevoel van een volle blaas te herkennen. Hierdoor zal het gevoel van een volle blaas er op den duur zelf voor gaan zorgen dat je kindje wakker wordt. Je zoon of dochter leert het gevoel van ‘moeten plassen’ dus zelf herkennen zonder dat daar een wekker voor nodig is. 

Je kindje wordt na afloop een stuk zelfverzekerder 

Is de training met de plaswekker gelukt? En gaat je kindje zelf en tijdig naar de wc? Dan zal je kindje direct een stuk zelfverzekerder zijn. Hoewel broekplassen of bedplassen niet iets is om je voor te schamen gebeurt dat onbewust vaak toch. Blijft je kindje ’s nachts droog? Dan is dat een hele grote mijlpaal waar je kindje oprecht trots op mag zijn. 

Plaswekker voor ’s nachts en overdag 

Hoewel plaswekkers vooral ’s nachts worden gebruikt, bestaan er ook plaswekkers of plashorloges voor overdag. Deze hulpmiddelen zijn dus zeer discreet toe passen tijdens sociale situaties. Denk bijvoorbeeld aan het naar school gaan of het spelen bij een vriendje of vriendinnetje. Je kindje leert zelf om de signalen te herkennen en zelf tijdig te handelen. Doordat de plaswekkers zowel ’s nachts als overdag bruikbaar zijn heb je met een plaswekker een hele flexibele tool in handen om je kindje te helpen met het zindelijk worden. 

Plaswekkers zorgen voor een ongedwongen maar effectieve training 

Door de discrete toepassing van een plaswekker zorg je er op een ongedwongen maar effectieve manier voor dat je kindje zindelijk zal worden. Een plaswekker zorgt niet voor een verhoogde druk of spanning, waardoor de nachtrust van je kindje niet wordt verstoord. Dat laatste is tijdens een intensieve zindelijkheidstraining zeker van belang omdat het ervaren van druk de resultaten zal verslechteren. Met het gebruik van bijvoorbeeld een plaswekker van Dryly is dat dus zeker niet het geval. 

Ben je dus op zoek naar een effectieve manier om zindelijkheidstraining te bevorderen? Kijk dan zeker eens naar bovenstaande voordelen van een plaswekker en help je kindje met de grote stap naar zindelijkheid.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Andere bekeken ook