Full Width Featured Image With Sidebar
  • Home
  • /
  • Blog
  • /
  • De ultieme hoeslaken koopgids: waar moet je zoal op letten?

De tijd dat je de keuze had uit slechts een handjevol hoeslakens in een paar standaard afmetingen hebben we inmiddels ver achter ons gelaten. Ga maar eens naar een willekeurige beddengoedzaak en de vele verschillende soorten en maten hoeslakens vliegen je om de oren. Van hoeslakens met een hoge hoek tot split topper hoeslakens. Maar hoe kies je nu het geschikte hoeslaken voor jouw bed uit? Waar moet je zoal op letten? In deze blog, de ultieme hoeslaken koopgids, zullen we hier wat dieper op ingaan. Lees daarom snel verder!

Het soort hoeslaken

Vandaag de dag zijn er vele verschillende soorten hoeslakens te koop. Dit komt omdat er tegenwoordig ook vele soorten bedden, boxsprings, matrassen en toppers in uiteenlopende hoogtes en afmetingen bestaan. Heb je bijvoorbeeld een vrij standaard matras met een hoogte tussen de 12 en 25 centimeter? Dan kom je bij een ‘normaal’ hoeslaken uit. Voor dikkere matrassen tot 35 centimeter en boxsprings kun je het beste kiezen voor een hoeslaken met hoge hoek. Een normaal hoeslaken past hier helaas niet goed omheen. Heb je een boxspring met een topper of topdekmatras? Ga dan voor een topper hoeslaken, zoals een Cinderella topper hoeslaken. Deze hoeslakens zijn zowel zonder als met één of twee inkepingen te koop, afhankelijk van het feit of je een verstelbare topper hebt of niet.

De afmetingen van je matras

Voor een goede nachtrust is het belangrijk dat het hoeslaken perfect om het matras of het topdekmatras past. Een te klein hoeslaken dat het matras zowat krom trekt, slaapt niet fijn, maar een te groot hoeslaken dat rimpelt en lubbert ook niet. Belangrijk is het dan ook om de maten van je matras op te meten voordat je een hoeslaken aanschaft. Meet hierbij niet alleen de breedte en de lengte, maar ook de hoogte van het matras of topdekmatras. Heb je een tweepersoonsbed met twee eenpersoons matrassen? Bepaal dan of je twee afzonderlijke eenpersoons hoeslakens wilt of één groot tweepersoons hoeslaken dat om beide matrassen past.

Het materiaal van het hoeslaken

Ook het materiaal is een belangrijk gegeven om op te letten bij het kopen van een hoeslaken. Synthetische materialen zijn over het algemeen goedkoper, maar slapen vaak ook minder comfortabel. Het beste kies je voor een hoeslaken van 100 procent katoen. Katoen is namelijk een sterke, ademende en vochtabsorberende stof, die zorgt voor een comfortabele en goede nachtrust het hele jaar door. Het koel aanvoelende percaline katoen en katoen satijn zijn vooral geschikt voor de zomermaanden, terwijl flanel en jersey wat warmer aanvoelen en daardoor ideaal zijn voor in de winter.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Andere bekeken ook