Full Width Featured Image With Sidebar
  • Home
  • /
  • Blog
  • /
  • De laatste modetrends omtrent sieraden

Als we terugkijken naar de loop van de modegeschiedenis, zien we dat sieraden trends hebben geschapen, regels hebben gebroken en een onuitwisbare indruk hebben gemaakt op onze stijl en cultuur. 

In de jaren ’70 zag men een heropleving van de vrije-vorm, natuur geïnspireerde sieraden in reactie op de stijve stijlen van de voorgaande decennia. Turquoise voerde de boventoon, en kralen kettingen samen met medaillons waren ontzettend populair.

De jaren ’80 stonden bekend om hun extravagante en gedurfde mode en sieraden waren daar geen uitzondering op. Felle kleuren, oversized oorbellen en veel bling waren de norm, waarbij Madonna en Prinses Diana stijliconen waren.

In de jaren ’90 kreeg minimalisme een grote rol in sieraden mode. Chokers, eenvoudige kettingen met kleine hangers en subtiele ringen werden de dagelijkse keuzes voor velen. De stukken waren eenvoudig, maar maakten een statement door hun strakke lijnen en vormen.

Het nieuwe millennium was een tijd van herontdekking. Mensen speelden met combinaties van verschillende stijlen, oud en nieuw. Zo maakten vintage geïnspireerde sieraden en charm armbanden hun comeback, terwijl sieraden met edelstenen en parels ook begonnen aan hun opmars.

Momenteel staat de mode rondom sieraden sterk in het teken van personalisatie en duurzaamheid. Gepersonaliseerde hangers, initialen in ringen, en asymmetrische oorbellen zijn de favorieten, terwijl consumenten zich steeds bewuster worden van waar hun sieraden vandaan komen en voorkeur geven aan bedrijven die ethisch en duurzaam produceren.

Recente trends in de sieradenwereld

De rol van sieraden in de mode is altijd cruciaal geweest. Ze voegen dat extraatje toe aan onze outfits en laten onze stijl spreken zonder woorden. Laten we een kijkje nemen naar de meest recente trends die de sieradenwereld nu domineren.

Kleurrijke edelstenen

De schoonheid van gekleurde edelstenen wordt dit seizoen volledig omarmd. Heldere en gewaagde kleuren zijn de nieuwe trend. Denk aan een robijnrode ring of een smaragdgroene ketting die zelfs de eenvoudigste outfit naar een hoger niveau tilt.

Asymmetrische oorbellen

Weg met de symmetrie, het is nu tijd voor de ongelijke look. Asymmetrische oorbellen zijn een nieuwe hit, met één oorbel die vaak een afwijkende of unieke stijl biedt ten opzichte van de andere.

Gelaagde kettingen

Het dragen van meerdere kettingen van verschillende lengtes en stijlen is een trend die niet snel zal verdwijnen. Deze gelaagde look is perfect voor zowel casual als formelere gelegenheden.

Bedels en hangers

Oorbedels zijn terug en ze zijn hier om te blijven! Ze geven je de vrijheid om je sieraden te personaliseren. Van initialen tot geboortestenen, hartjes of dierenthema’s, de mogelijkheden zijn oneindig en volledig uniek voor jou.

Brede arm- en enkelbanden

Fijne sieraden maken plaats voor brede, statement armbanden en enkelbanden. Vooral in goud zijn deze een absolute topper. Ze voegen een vleugje glamour toe en laten je schitteren.

Vintage stijl

Alles wat retro is, is nieuw dit seizoen. Oude klassieke designs en historische stijlen maken een grote comeback, mede door hun tijdloze elegantie en unieke uitstraling.

Duurzaamheid

Duurzaamheid is de trend die we allemaal moeten volgen. Velen doen dit ook met plezier, ook op gebied van sieraden. Steeds meer merken kiezen voor ethische en eerlijke productieprocessen, wat een positieve impact heeft op zowel de planeet als de mode-industrie.

Modetrends komen en gaan, maar sieraden met een persoonlijke betekenis blijven altijd actueel. Pak deze trends als inspiratie om je eigen unieke stijl te creëren en te dragen wat je het mooiste vindt en wat je het beste laat voelen. De wereld van sieraden staat altijd voor je klaar om je te helpen stralen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Andere bekeken ook