Full Width Featured Image With Sidebar
  • Home
  • /
  • Blog
  • /
  • De haartrends voor deze zomer

Een mooi kapsel heeft vele voordelen. Zo voel je je er zelfverzekerder door en kom je professioneler en verzorgd over. Reden te meer om er werk van te maken. De meeste mensen houden jaren en soms wel voor altijd vast aan hetzelfde kapsel. Zonde vinden wij. Door af en toe een andere coupe te nemen zorg je voor een fris overkomen en kun je ontdekken welk kapsel het beste bij jou past. 

Net als bij kleding veranderen haarstijlen ook door de jaren heen. Wanneer je foto’s van vroeger terugziet kun je je soms niet voorstellen dat mensen met bepaalde kapsel rond hebben gelopen. Of het nu gaat om gekke kleuren of een bijzondere coupe. Trends komen en gaan. De zomer staat weer voor de deur en daarom zullen we de haartrends voor de komende maanden met je doornemen. 

De alom bekende Pony

Het maakt niet uit of je nu bij een kapper in Groningen of Amsterdam komt, een pony knippen doen ze overal. Ondanks dat deze haarstijl nauwelijks meer een trend te noemen is, is hij nog altijd razend populair. Daarnaast kun je met een pony veel kanten op. 

Zo heb je schuine pony’s, pony’s met meer textuur of een recht geknipte pony. Kortom, de keuze is reuze. Verder is deze haarstijl goed te matchen met de vorm van je gezicht waardoor je verzekerd bent van een kloppend geheel.  

Bixie 

Je hebt er misschien nog nooit van gehoord, maar de bixie is een coupe die je steeds meer tegen gaat komen. Het is een kort kapsel dat tussen een bob en een pixie in zit. Een bob is een kapsel dat al sinds de jaren 20 van de vorige eeuw wordt geknipt. Bij deze haarstijl wordt het haar zeer kort geknipt tot op de kaaklijn of net iets daarover.

Een pixie of pixie cut is een kapsel waarbij zowel de achterkant als de zijkanten van het hoofd kort worden geknipt. Daarbij wordt de bovenkant een klein stukje langer gehouden. Deze look zorgt voor een zakelijk en professioneel overkomen. 

Voor de liefhebber van een losser kapsel is er een pixie undercut. Hierbij wordt de bovenkant minder strak gestyled waardoor het geheel speelser oogt. Combineer je de bovengenoemde stijlen, dan krijg je een bixie. Een frivole mix van haarstijlen die goed aansluit bij de zomerse temperaturen. 

Bob

We hebben hem net al even kort geïntroduceerd, maar de bob ga je deze zomer veel terugzien. Dit heeft onder andere te maken met de veelzijdigheid van deze haarstijl. Je kunt namelijk veel meer kanten op dan alleen de stijve strakke looks die we kennen van vroeger. Zo kun je je bos krullen nieuw leven inblazen door ze in een bob te knippen.

Curtain bangs

Je hebt ze ongetwijfeld weleens voorbij zien komen in je favoriete tijdschrift of op social media. Curtain bangs. Het is een variatie op de pony, maar verdient het zeker om uitgelicht te worden. Wil je er fancy en chic bij lopen deze zomer? Dan zit je goed met deze haarstijl.

Wanneer je ervoor kiest om curtain bangs te laten knippen is het belangrijk dat je dit laat doen door een professional. Deze haarstijl moet namelijk net als een bixie worden afgestemd op de vorm van je gezicht. 

Laagjes, laagjes, laagjes 

Wil je genieten van je lange haren en er toch fris blij lopen? Dan raden we aan om te experimenteren met laagjes. Door je haar op een dergelijke manier te laten knippen voelt je haar minder zwaar aan en creëer je veel volume in je haar. 

Wanneer je overweegt om laagjes te laten knippen, raden we je wel aan om goed te kijken naar jouw haartype. Heb je bijvoorbeeld erg dun haar, dan kan het knippen van laagjes ervoor zorgen dat het haar gaat springen en het alle kanten op gaat staan. 

Lang en klaar voor de zomer

Ondanks dat de temperaturen in de zomer hoog oplopen, heeft niet iedereen zin in een korte coupe. Ben je toe aan een frisse kleur en ben je een liefhebber van een coupe soleil? Dan is  balayage wat je zoekt. Tijdens een dergelijke behandeling wordt de verf op een vegende manier in je haar aangebracht. Dit zorgt ervoor dat de verf meer aan het oppervlak van je haar blijft. Zo krijg je die ware sunkissed look en lopen de kleuren van je haar perfect in elkaar over. 

Nu je weet wat de haartrends voor deze zomer zijn, kunnen we je maar één ding aanraden: durf te proberen. Het voordeel van haar is dat het namelijk altijd weer aan zal groeien. 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Andere bekeken ook

Stop met werken met je handen, tijd voor wat speeltjes!

Bekijken