Full Width Featured Image With Sidebar
  • Home
  • /
  • Blog
  • /
  • De fatbike: de nieuwste trend op het gebied van fietsen

In grote steden poppen ze steeds meer op: fatbikes, en dan met name de elektrische varianten daarvan. Wat zijn fatbikes precies? Wat maakt ze zo leuk, wat kun je ermee doen en waarom moet jij er ook één hebben?

Wat is een fatbike

Fatbikes zijn kleine, compacte fietsen met extra dikke banden. Ze zien er eigenlijk een beetje uit als een scooter, maar dan met trappers. Fatbikes stammen al uit de jaren dertig en zijn van origine ontwikkeld om off-road te kunnen rijden. De dikke banden maken de fatbike namelijk ideaal om op een zanderige ondergrond of op gras te rijden. Tegenwoordig zien we de fatbike vooral in de elektrische variant en dan met name in stedelijke gebieden. 

Waarom een fatbike

Hoewel de fatbike niet meer gebruikt wordt voor het doel waar het in eerste instantie voor ontwikkeld is, zijn er nog steeds een hoop voordelen aan het rijden op een fatbike. Ten eerste is een fatbike goedkoop. Het is en blijft natuurlijk een investering, maar als je een elektrische fatbike vergelijkt met een doorsnee elektrische fiets kom je meestal een stuk voordeliger uit. Ten tweede rijden de meeste mensen niet meer door de off-road gebieden met hun fatbike, maar de dikke wielen maken rijden in de stad ook uiterst comfortabel. Ten slotte ziet een fatbike er gewoon ook heel cool uit. De dikke banden en de robuuste look zien er ontzettend stoer uit. Op een fatbike rijden is echt een statement. Jij bent een stoere vrouw en gaat niet met de menigte mee.

Wat kun je doen met jouw fatbike?

Een fatbike is dus relatief goedkoop. Op profibike.nl kun je er makkelijk en snel één op de kop tikken zodat je er deze zomer nog profijt van hebt. Elektrische fatbikes zijn ideaal om in de grote stad te gebruiken als alternatief op het OV. Dit kun je in je eigen stad doen, maar overweeg ook eens om een andere stad door te crossen op je fatbike. Je komt heel makkelijk en snel bij alle hotspots en bent ondertussen ook nog eens lekker in de buitenlucht. Of doe eens gek met je fatbike en ga tegen de trend in wél weer off-road. Let wel op: de ANWB waarschuwt voor het gebruik van een fatbike. Het is en blijft een fiets en net als bij gewone elektrische fietsen heb je je aan bepaalde snelheidslimieten te houden.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Andere bekeken ook

Stop met werken met je handen, tijd voor wat speeltjes!

Bekijken