Full Width Featured Image With Sidebar
  • Home
  • /
  • Blog
  • /
  • De beste vloeren voor in huis

Zoals bij vele aspecten die bepalend zijn voor de renovatie of bouw van een woning, is de keuze van het juiste type vloer een factor van groot belang. Er zijn namelijk verschillende soorten vloeren en elk model is meer geschikt voor een bepaald gebruik of een bepaalde plaats waar het wordt geplaatst.

Naast een evaluatie van de kosten en de esthetiek van elke vloer, is het noodzakelijk te begrijpen welke het meest geschikt is voor elke kamer en functie. De keuze van de vloerbedekking moet zeer goed worden geanalyseerd, zodat de beslissing gebaseerd is op praktische en technische kennis. 

Daarom presenteren wij in dit artikel de belangrijkste soorten vloeren en geven wij tips om de ideale vloer te kiezen voor elke plek in huis. Lees snel verder!

Vinyl vloeren

Dit type vloer werkt als een meer duurzame optie, aangezien het een coating is die met behulp van PVC is gemaakt. Als het goed wordt gedaan, lijkt het echter sterk op hout of laminaat.

De installatie ervan is vergelijkbaar met die van houten vloeren, waarbij vinylplanken naast elkaar worden gelegd, het materiaal ondersteunt het gebruik van water niet, waardoor het niet geschikt is voor badkamers of keuken.

Laminaat vloer

Dit is een veelgevraagde bekleding voor wie een verandering in huis wil aanbrengen, zonder dat er grote ingrepen nodig zijn. Een laminaat vloer is immers gemaakt van platen HDF (High Density Fibreboard), die over een oudere vloer kunnen worden gelegd, waardoor de kamer sneller en gemakkelijker kan worden gerenoveerd. 

Behalve dat het een aangenaam warmtegevoel geeft, is het schoonmaken van het materiaal erg praktisch, je hebt alleen een stofzuiger en een vochtige doek nodig om het schoon te houden.

Keramische vloer

Keramische vloeren worden veel gebruikt en zijn bekend in de bouwwereld, en worden meestal gebruikt in de keuken en de badkamer. Dit komt omdat keramiek een zeer bestendig materiaal is en het een goede duurzaamheid heeft. Bovendien is het een zeer geschikt materiaal voor gebieden waar water voor verschillende doeleinden moet worden gebruikt.

Keramische tegels zijn zeer gebruikelijk voor dit doel. Behalve dat ze de ruimte esthetisch mooi maken en verschillende aankoopwaarden hebben, kunnen ze ook nog worden gevormd met zeer persoonlijke en gevarieerde geometrische vormen. Het is een van de meest functionele en toegankelijke opties op de markt.

Granieten vloeren

Dit materiaal heeft een grote duurzaamheid en verfijning voor interne omgevingen. Naast zijn weerstand is dit een materiaal dat meerdere malen kan worden gepolijst, waardoor het er door de jaren heen als nieuw uitziet.

De esthetische schoonheid, de functionaliteit en het schoonmaakgemak maken dit een ideaal materiaal voor verschillende kamers van het huis.

Gietbeton vloeren

Een zeer gemakkelijk aan te brengen bekleding is het gietbeton, dat de omgeving een rustieke en eigentijdse uitstraling geeft. Voor een goede applicatie is echter een gladde, genivelleerde ondergrond nodig.

Bovendien kan het worden gecombineerd met andere soorten vloeren. Het is een zeer resistent materiaal, met een goede duurzaamheid en toegankelijke prijzen voor wie geld wil besparen en een aantrekkelijke en functionele esthetiek wil garanderen.

Conclusie

De keuze van het type vloer is essentieel om de duur van het materiaal te optimaliseren en de omgeving functioneler en eleganter te maken. Om tussen zoveel opties te kunnen kiezen, is het dus essentieel om de prioriteiten van het project te analyseren om de vloer te kiezen die aan jouw behoeften voldoet.

Verder lezen?

Bekijk onze huis en tuin categorie

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Andere bekeken ook

Stop met werken met je handen, tijd voor wat speeltjes!

Bekijken