Full Width Featured Image With Sidebar
  • Home
  • /
  • Blog
  • /
  • De beste fietsen voor in de stad

De meeste Hollanders zijn dol op fietsen: lekker naar het strand of naar het bos, alles is leuk op de fiets. Gezellig met de hele familie een ijsje halen bij de lokale ijswinkel, of even naar oma op de fiets: de fiets is een milieu-vriendelijk vervoermiddel waar je geen genoeg van kan krijgen! De vraag is echter, welke fietsen zijn het meest geschikt om jezelf te vervoeren in een grote stad met veel verkeer? Omdat veel mensen het lastig vinden om hier een inschatting van te maken, wordt hier onder een tweetal fietsen genoemd dat bijzonder goed geschikt is om mee te fietsen in een grote en drukke stad. Lees hieronder welke typen dit precies zijn!

Tweedehands elektrische fietsen

Tweedehands elektrische fietsen zijn vandaag de dag enorm populair, en dat is natuurlijk niet zonder reden. Een elektrische fiets maakt het leven net even een stukje makkelijker, omdat je zo niet zelf keihard in die stromende regen en met die loeizware wind hoeft te trappen, maar je wordt een handje geholpen doordat je elektrische fiets een groot deel van de lasten overneemt. Je kan zelf bepalen hoe hard je zelf trapt, en hoeveel werk jij je uit handen laat nemen door de elektrische fiets. Zo’n elektrische fiets zorgt ervoor dat jij je veel sneller van A naar B kan verplaatsen. Handig als je het druk hebt en graag meer tijd overhoudt voor andere dingen. Het kan ook van pas komen als je een drukke straat moet oversteken, en het stoplicht geeft maar kort groen licht aan. Als jij je fiets in de turbostand zet, dan schiet jij die straat binnen mum van tijd over. Voordat iedereen met zijn ogen kan knipperen, ben jij al verdwenen. Een ander voordeel van een tweedehands elektrische fiets is dat het een erg milieuvriendelijk model is. Het klimaat heeft het al moeilijk genoeg en gaat gebukt onder de vele uitlaatgassen. Het is toch onwijs fijn dat jij een steentje kan bijdragen door een milieubewuste keuze te maken bij het kopen van een fiets?! Een ander voordeel is het feit dat je je fiets tweedehands koopt. Dit is onwijs duurzaam, omdat je nu iets hergebruikt wat anders wellicht zou worden weggegooid of zou worden gesloopt. Daarnaast is het ook nog eens vriendelijk voor je portemonnee. Elektrische fietsen zijn enorm duur, en dat zal je merken als je eens een winkel bezoekt met allemaal gloednieuwe elektrische fietsen. Grote kans dat jij dit niet kan ophoesten. Een manier om toch die elektrische fiets aan te schaffen, is door op de tweedehands toer te gaan en diverse marktplaatsen af te struinen, op zoek naar die ene parel!

Een stadsfiets

Het klinkt logisch, maar een stadsfiets ie een van de gemakkelijkste manieren om jezelf te verplaatsen in een grote en drukke stad. Een stadsfiets is stevig en gemaakt om niet snel kapot te gaan, iets wat je zeker nodig hebt in zo’n drukke stad met veel verkeer. Daarnaast is het een fiets waarvoor je niet al te veel technische kennis hoeft te hebben, en kan je gewoon met één versnelling prima uit de voeten. Op deze manier hoef je niet moeilijk te doen met het wisselen van versnellingen en kan je gewoon je focussen op het verkeer, dat alle aandacht verdient. Straks gebeuren er nog ongelukken! 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Andere bekeken ook

Stop met werken met je handen, tijd voor wat speeltjes!

Bekijken