Full Width Featured Image With Sidebar
  • Home
  • /
  • Blog
  • /
  • De belangrijkste voordelen van kunstgras

Steeds meer mensen kiezen voor onderhoudsarme en weerbestendige grasoppervlakten in hun tuin. Zeker in ons kikkerlandje met onvoorspelbare en extreme weerspatronen kan het goedkoopste kunstgras uitkomst bieden. Kunstgras heeft namelijk vele voordelen te bieden ten opzichte van natuurgras. Benieuwd welke dat zijn? Lees dan snel verder!

1. Super veelzijdig

Hoogwaardig, ultra-realistisch kunstgras is extreem veelzijdig en zal het uiterlijk van elke ruimte verbeteren, dus ook schaduwrijke plekken waar echt gras moeite heeft om te kunnen groeien en ook groen te blijven. Kunstgras kan daarom niet alleen gelegd worden in jouw tuin, maar ook op balkons en zelfs in binnenruimtes!

2. Grasmaaier kan met pensioen

Nog een ander groot voordeel van kunstgras is dat het zo onderhoudsarm is. Let wel, daarmee bedoel ik dus niet onderhoudsvrij. Een kunstgrasveld doet nog steeds een beroep op jouw groene vingers, maar dit staat natuurlijk in geen verhouding tot het onderhoud dat echt natuurgras vraagt. Tijdrovende klussen als verticuteren, sproeien en maaien behoren met kunstgras tot het verleden. Waar je wel rekening mee moet houden is het kunstgras te ontdoen van organische materialen, zoals bijvoorbeeld bladeren. 

3. Meer tijd om te ontspannen

Een mooi gevolg van bovengenoemd voordeel is dat je meer tijd hebt om te ontspannen. Het kunstgrasgazon behoudt het gehele jaar door zijn weelderige, groene uitstraling. En nee, de weergoden kunnen dit feestje niet verpesten. Komt dat even mooi uit!

4. Bespaar kostbaar kraanwater

Waarschijnlijk is dit niet het voordeel waar je het eerst bij stilstaat, maar des te belangrijk om toch even te benoemen. Met kunstgras is het niet nodig om kostbare waterbronnen af te tappen om jouw tuin er goed uit te laten zien. Kunstgras hoeft namelijk niet besproeid te worden. Het gevolg hiervan? Je bespaart water. Je kunt op termijn rekenen op een lagere waterrekening. Bovendien draag je een steentje bij aan moeder natuur. Dat is ook veel waard, toch?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Andere bekeken ook