Full Width Featured Image With Sidebar
  • Home
  • /
  • Blog
  • /
  • Een dagje Amsterdam? 3 leuke activiteiten

In Amsterdam is natuurlijk altijd genoeg te doen. In sommige gevallen is de keuze zelfs zo groot dat het lastig wordt om specifiek te vinden wat je nou eigenlijk wil gaan doen. Met die reden gaan we in deze tekst ook kijken naar drie leuke activiteiten waar iedereen zich mee zou kunnen vermaken. Op die manier kun je met een gerust hart onze hoofdstad opzoeken en je vermaken met een van de vele activiteiten die er zich bevinden.

The Upside Down in Amsterdam

Een ontzettend leuke activiteit in Amsterdam is The Upside Down in Amsterdam in Amsterdam. Dit wordt ook wel het instagram museum genoemd en dat is met een goede reden. Het is een ontzettend creatieve en bijzondere omgeving om door heen te lopen.

De reden dat het een instagram museum wordt genoemd is ook omdat je er de mooiste instagram foto’s kunt maken. Het museum bestaat uit verschillende kamers die allen ook verschillende thema’s hebben.

Op die manier kun je dus een hele hoop foto’s voor je instagramfeed maken. Denk hierbij aan een kamer waar je in kunt lopen die helemaal geinspireerd is door de kunst van Mondriaan, maar ook een kamer waarin het net lijkt alsof alles op de kop staat.

Tevens is er een kamer waarin het net lijkt alsof je onder water loopt door het gebruik van infinity mirrors. Al met al dus echt de moeite waard wanneer je op zoek bent naar de leukste activiteiten in Amsterdam.

Een boottocht over de grachten van Amsterdam

Een bekende activiteit, maar alsnog een die je echt niet mag missen is natuurlijk een tocht over de grachten. Door middel van een grote boot ga je langs allerlei mooie plekken in Amsterdam die natuurlijk per boot te bereiken zijn. Er zijn verschillende soorten boten.

Varen over de Amsterdamse grachten is iets wat je minimaal een keer in je leven gedaan moet hebben.

Op sommige is het zo dat je echt kijkt naar de bezienswaardigheden, maar er is bijvoorbeeld ook de mogelijkheid om tegelijk een hapje te eten op de boot. Vanaf de boot zie je de mooiste gebouwen die Amsterdam te bieden heeft. Daar komt als groot voordeel nog eens bij dat je geen weg door alle toeristen en andere mensen hoeft te vinden.

De boottochten zijn elke dag van het jaar te doen. Als het koud is, is er een verwarming en in de warmte gaat het dak vaak open en komt het zonnetje lekker door. Een leuke en mooie manier om Amsterdam vanaf het water te bekijken.

De vele musea van Amsterdam

Als laatste is het nog belangrijk om even de vele musea in Amsterdam aan te halen. The Upside Down is natuurlijk niet het enige museum wat Amsterdam te bieden heeft. Wanneer je op zoek bent naar een leuke activiteit dan is een museum natuurlijk altijd de moeite waard.

Toch houden verschillende mensen van verschillende uitjes en een museum kan dan heel persoonlijk zijn. Gelukkig biedt Amsterdam heel veel musea aan waardoor er altijd wel een museum is die past bij waar jij naar op zoek bent. Waaronder als belangrijk museum natuurlijk het Rijksmuseum. Mocht je daar nog nooit geweest zijn dan is het absoluut de moeite waard om een bezoekje te brengen. Daarnaast zijn er nog een hele hoop andere musea in Amsterdam.

Denk hierbij aan Nemo, het Anne Frank Huis, het Stedelijk Museum en de Hermitage. Al met al zie je dus dat er een hele hoop te doen is in Amsterdam. Je hoeft je er nooit te vervelen en kunt je er de hele dag door vermaken of zelfs veel langer omdat er natuurlijk een hoop mensen zijn die voor een langere tijd in Amsterdam verblijven.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Andere bekeken ook