Full Width Featured Image With Sidebar
  • Home
  • /
  • Blog
  • /
  • Bruidspaar schrapt collega als eerste van de gastenlijst

Wie hoopt op een uitnodiging voor het huwelijk van zijn kantoorgenoot, kan bedrogen uitkomen. Uit onderzoek blijkt namelijk dat ruim 40 procent van de respondenten aangeeft liever geen collega’s uit te nodigen voor hun grote dag. Indien de collega wel welkom is, geldt dat in 90 procent van de gevallen slechts voor een deel van de dag. De enquête, waar 705 respondenten aan meededen, werd uitgevoerd in opdracht van Made for Moments, een webshop die zich onder meer richt op het maken van huwelijkskaarten.  

De 705 ondervraagden hebben allen de afgelopen jaren zelf een huwelijk georganiseerd. Ruim de helft (53 procent) van hen gaf aan bezuinigd te hebben op het aantal gasten, voor de hele dag of voor een dagdeel. Collega’s waren hierbij de eerste groep die afviel. Als er geschrapt werd, gaf namelijk 60 procent van de mensen aan te snijden in de aanwezigheid van hun collega’s, op de voet gevolgd door partners van vrienden (23 procent) en verre familie zoals neven en nichten (49 procent). 

Geen ceremonie, wel naar het feest

Van de respondenten gaf slechts 6 procent aan collega’s voor de volledige dag uit te nodigen. Daar valt nog een kleine nuance in aan te brengen: de vraagstelling het betrof uitsluitend collega’s die niet tegelijkertijd ook als vriend worden beschouwd. En, ruim 50% nodigt dus wél één of meerdere collega’s voor een deel van de dag uit, ook al is de relatie puur collegiaal.

De collega is niet populair 

Toch is de trend opvallend, want waarom wordt juist de collega zo haastig van de gastenlijst geschrapt? Volgens Patricia Pauwels van Made for Moments kan het plannen van een huwelijk een hobbelig pad zijn: “Bij het organiseren van de mooiste dag van je leven, dienen er zich  onvermijdelijk allerlei dilemma’s aan. Het wie-wat-wanneer bepalen is nog een hele uitdaging. Collega’s zijn natuurlijk een interessant vraagstuk, want je spendeert relatief veel tijd met deze groep, maar schat je hen daarmee ook op waarde? Als je niet meer dan een kantoorruimte deelt, is het best logisch dat hen als eerste de feestvreugde wordt ontzegd.”

Andere redenen 

Gasten werden overigens niet alleen om budgettaire redenen geschrapt, maar ook omdat een huwelijk in het buitenland werd voltrokken, of minder sprookjesachtig: vanwege de beperkingen van corona. Andere koppels gaven aan dat er helemaal geen sprake was van een bezuiniging, maar dat zij het huwelijk überhaupt klein wilden houden. 

Over Made for Moments 

Made for Moments is een bedrijf dat gespecialiseerd is in het maken van geboortekaartjes, trouwkaarten, bruidsdecoratie, kerstkaarten, uitnodigingen en foto- en wanddecoratie.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Andere bekeken ook