Full Width Featured Image With Sidebar
  • Home
  • /
  • Blog
  • /
  • Binnenlandse vakantie? Hier de 3 leukste plekken om naartoe te gaan!

Plekje opzoeken in Nederland waar je niet eerder bent geweest of die je meer wilt ontdekken? Denk is aan Groningen, Friesland of het leuke waddeneiland Schiermonnikoog. Deze delen van Noord-Nederland zijn uitermate geschikt voor mensen die van natuur en rust houden. In het hoge noorden is de lucht schoon en is veel natuurpracht te vinden.
Onderstaande vakanties zullen zeker de moeite waard zijn. Wat dacht je voor een culturele vakantie Groningen samen met de ontdekking van deze toffe grote studentenstad bijvoorbeeld? Check dan deze drie toffe locaties in het binnenland om van een welverdiende vakantie te genieten.

Friese vakantiebestemming

Een vakantie Friesland is echt een vakantie voor degene die rust zoekt en de rumoerige randstad wil ontvluchten. Friesland heeft veel weiland, bossen en meren. Friesland staat bekend om haar rust, vele boerderijen en zuivere lucht. Ook de wegen zijn er een stuk rustiger dan in de rest van Nederland. In Friesland liggen leuke plaatsen om te bezoeken die jaarlijks heel wat toeristen krijgen. De hoofdstad Leeuwarden laat je de sfeer proeven van de Friese cultuur. Hier vind je een gezellige centrum met grachten, musea, theaters, bioscopen en leuke uitgaansgelegenheden. Sneek staat bekend om haar wateren en feestelijke “Sneekweek”, welke jaarlijks in augustus plaatsvind. Hier vind je dan ook een heel festival aan bootjes, kermis en activiteiten in de binnenstad van Sneek.

Verder is Heerenveen de stad van de sportliefhebber. Tevens de basis van het voetbalstadion van FC Heerenveen. Op de Dracht in het centrum van Heerenveen kun je leuk winkelen. In Drachten vind je een ook een gezellig centrum met uniek klokkenspel in het midden van het centrum nabij de Drachtsterfeart. In de omgeving heeft Friesland vele hotels en campings. Veel mensen kamperen in de bossen van Bakkeveen. Bakkeveen heeft een groot bos en heide gebied nabij het drie provinciën punt waar de provincies Friesland, Groningen en Drenthe bij elkaar komen. Zuidoost Friesland, de omgeving van Appelscha, Bakkeveen, Oosterwolde en Wolvega bieden veel natuur en mooie wandel en fietsroutes. In Appelscha en Bakkeveen vindt je de meeste campings. Je kunt zowel een standplaats als vakantiehuisje huren.

Vakanties in Groningen

Groningen heeft naast een grote indrukwekkende Universiteitsstad ook veel dorpen en plaatsen waar je op de camping kunt staan of een vakantiehuisje kunt huren. De stad Groningen is de grootste trekpleister voor een vakantie Groningen. Hier vind je het beroemde Martini theater, de Martinitoren het bijzondere kleurrijke en kunstzinnige bouwwerk van het Groninger museum welke niet mag ontbreken. Verder kun je langs de bekende Universiteitsgebouwen hoppen en vind je een groot aanbod aan winkels, eet en drinkgelegenheden in de stad. Bekende delen zijn de grote markt waar wekelijks een markt plaats vind met allemaal lekkernijen, de Aa kerk, de vismarkt waar je snel een zoute haring kunt bemachtigen en talloze winkelstraten.

De stad heeft voor elke toerist dus wel wat te bieden. Voor een strandvakantie kun je een accommodatie bij Rottum boeken. Hier zit je direct aan de mooie ongerepte stranden van de provincie Groningen. De waddeneilanden Rottumerplaat en Rottumeroog zijn zelfs nog onbewoonde eilanden waar de natuur overheerst. Verder vind je in de provincie Groningen het Lauwersmeer waar je vele vogels kunt spotten aan het water van dit grote meer. Je kunt het Lauwersmeer met zeehondencentrum Pieterburen combineren als twee super toffe activiteiten. Bij het Lauwersmeer kun je denken aan een leuk vakantiehuisje als woonboot, waar je de mooie ochtendglorie over het water kunt bewonderen. Een mooi stadje nabij Groningen is Appingedam. Dit oude stadje heeft prachtige huizen aan het water met kenbare witte hangende keukens die boven het water van de grachten hangen. Dit is zeker het fotograferen waard. Verder is de stad Windschoten een bezoekje waard met een prachtig winkelcentrum. Hier vind je vele boetiek winkels en restaurants.

Schiermonnikoog

Als je graag de Friese waddeneilanden bezoekt is een vakantie Schiermonnikoog ook absoluut een goed vakantieadres. Dit mooie compacte waddeneiland beschikt over een groot aantal hotels en enkele vakantieparken waar je kunt verblijven. Het eiland heeft rustige brede stranden waar je in de warme zomermaanden optimaal gebruik van kunt maken. Je krijgt ook het gevoel alsof je op een eiland ver weg van huis bent. Veel mensen die naar Schiermonnikoog gaan, gaan schelpen zoeken of jutten langs de kustlijn van het waddeneiland.

Tevens kun je het hele eiland over fietsen door een fiets te huren en mooie routes uit te stippelen. het eiland beschikt over uitgaansgelegenheden, een vuurtoren, mooie monumenten en gezellige dorpen. Je kunt vogels spotten vanuit de vogelkijk hut en de oorlogsmonumenten en herdenkingsplaats van drenkelingen bezoeken in het Vredenhof. Verder is de natuur zeer afwisselend. Je vind er bossen, heiden, stranden, duinen en zandverstuivingen. De natuur op het eiland is zeer onaangetast en gaat helemaal haar eigen gang.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Andere bekeken ook