Full Width Featured Image With Sidebar
  • Home
  • /
  • Blog
  • /
  • Wanneer maak jij die bijzondere fles wijn open?

Heb jij in je kast al tijden een bijzondere fles wijn staan? Eentje die je een keer met veel zorg hebt uitgezocht, of cadeau hebt gekregen van een dierbare. Eentje die je mee hebt genomen uit een ander land, een Pinot wijn misschien, of waar je bijzondere herinneringen bij hebt. Als je zo’n mooie fles hebt staan, dan is het natuurlijk zonde om deze een beetje gedachteloos leeg te drinken. Je wilt hem waarschijnlijk bewaren voor een bijzonder moment. Maar welk moment wordt dat? En weet je ook dat je vaak beter niet al te lang kunt wachten met openen?

Als er iets te vieren valt

Een goede reden om die bijzondere fles wijn erbij te pakken, is als er iets te vieren valt. Welke gelegenheid je bijzonder genoeg vindt om de wijn te openen, dat bepaal je natuurlijk zelf. Is het een verjaardag? Of een diploma dat behaald is? Een jubileum, op het werk of in je privéleven? Of is er iets anders dat om een feestje vraagt, of in ieder geval om een feestelijk momentje om hier even bij stil te staan?

Het leukste is het natuurlijk als je dit feestelijke moment viert met meer mensen die graag wijn drinken. Het gebeurt meer dan eens dat juist op feestelijke momenten de wijn vooral wordt ingeschonken bij wijze van ceremonie, en dat vervolgens niemand er meer van drinkt dan een enkel, feestelijk nipje. Ben je bang dat dat het geval gaat zijn? Laat die mooie wijn dan nog maar liever even met rust, het is zonde als hij op deze manier wordt verspild.

Als je het gewoon even verdiend hebt

Een andere goede reden om je fles wijn erbij te pakken, is wanneer je het gewoon even hebt verdiend. Als er iets is gebeurd, of als je iets hebt bereikt, en je jezelf gewoon even wilt verwennen. Dat kan vanwege een mooie prestatie zijn, waardoor je jezelf even wat extra wilt gunnen. Maar ook als dingen eventjes tegenzitten, en je gewoon behoefte hebt aan iets fijns om de zinnen te verzetten, kan het openen van die goede fles een prima idee zijn. Niet uit troost. Maar gewoon omdat je jezelf af en toe ook best wat mag gunnen, je best een beetje goed voor jezelf mag zorgen.

Let op: wacht niet te lang

Heb je al een tijd een fles wijn ergens staan die wacht op een bijzonder moment om hem te openen? Dan wordt de drempel om dat daadwerkelijk te doen misschien steeds hoger. Geen moment lijkt bijzonder genoeg. Pas echter op dat je niet té lang wacht met het openen. De meeste wijn die je in de supermarkt of wijnwinkel kunt kopen is namelijk klaar om te drinken, meteen op zijn best. Lang laten liggen maakt de meeste wijnen die je gewoon kunt kopen niet beter, eerder slechter, zeker in het geval van witte of rose wijn. Vergeet er dus vooral niet van te genieten, en dat doe je het best door hem op te drinken op het moment dat hij nog perfect van smaak is.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Andere bekeken ook

Stop met werken met je handen, tijd voor wat speeltjes!

Bekijken