Full Width Featured Image With Sidebar
  • Home
  • /
  • Blog
  • /
  • Beter slapen in 3 simpele stappen

Slapen. Het lijkt zo simpel, maar blijkt in de praktijk steeds vaker een lastige opgaaf. Mensen vinden het steeds lastiger om in slaap te komen of de hele nacht door te slapen. Dit heeft veel invloed op jouw nachtrust en dus ook op hoe jij overdag functioneert. Hoe minder goed jouw rust in de nacht is, hoe minder goed jij functioneert overdag. Het is dan ook belangrijk om ervoor te zorgen dat jij een goede nachtrust krijgt. Benieuwd hoe je dit doet? Lees dan de volgende tips.

Verminder jouw blauwlicht inname

Een bekende boosdoener die zorgt voor een slechte nachtrust, is blauw licht. Dit is het licht dat uit schermen komt, zoals jouw laptop- of telefoonscherm. Blauw licht zorgt ervoor dat jouw hersenen denken dat het nog overdag is. Overdag slaap je normaalgesproken niet en dus zorgt blauw licht ervoor dat je minder goed in slaap komt. Kijk of het mogelijk is dat je in de avond minder blauw licht tot je neemt. Lees bijvoorbeeld een boek een uur voordat je gaat slapen, in plaats van dat je tv kijkt. Dit kan al een enorme boost geven aan jouw slaapkwaliteit.

Niet te laat nog wat eten

Iets wat ook goed kan werken, is het vermijden van een late night snack. Als jij vlak voordat je gaat slapen nog even snel wat eet, is je lichaam nog volop bezig met het verteren van voedsel en dus niet met het in slaap vallen. Ga voor jezelf na of je vaak nog later op de avond wat te snacken pakt en probeer dit in het vervolg niet meer te doen. Zo geef jij je lichaam meer tijd om in ruststand te komen.

Je slaap bijhouden

Uiteindelijk begint het oplossen van ieder probleem, bij het identificeren van het probleem. Weet jij van jezelf of je moeilijk in slaap komt of juist moeite hebt met doorslapen? Tegenwoordig zijn er verschillende tools die je helpen bij het bijhouden van jouw slaapritme. Een populaire tool hiervoor is de smartwatch. Veel smartwatches van Samsung houden 24/7 je gezondheid in de gaten, ook ‘s nachts. Hierbij kijkt het horloge naar jouw slaapritme en kun je dit voor jezelf analyseren.  Let er wel op dat jouw smartwatch bandje stevig genoeg is om ook ‘s nachts gedragen te worden. Online vind je verschillende aanbieders van Samsung watch bands die ook tijdens je slaap gedragen kunnen worden. De gegevens die uit jouw smartwatch komen, kun je altijd met jouw dokter bespreken voor een persoonlijk advies. Zo ontdek je snel hoe jij jouw nachtrust kunt verbeteren!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Andere bekeken ook