Full Width Featured Image With Sidebar
  • Home
  • /
  • Blog
  • /
  • Etentje met vriendinnen? 3 Vleessoorten die je geprobeerd moet hebben!

Zin in een gezellige avond met je vriendinnen, maar liefst niet in een restaurant? Je wil graag je eigen kookkunst laten proeven en houdt van kokkerellen. Dan nodig je ze toch gewoon uit voor een diner bij jou thuis? Jullie zijn dan lekker vrij en luid en hoeven je niet in te houden wanneer de laatste nieuwtjes worden uitgewisseld met de nodige heftige reacties over en weer! In deze tijd waarin vegetarisch eten en veganisme steeds populairder worden is het juist een uitdaging om gewoon ouderwets te kiezen voor het thema vlees, maar dan niet het alledaagse.

Juist omdat velen ervoor kiezen om niet elke dag rood vlees te eten organiseer jij een vlees feest met drie bijzondere vleesgerechten. Lamskotelet, Bavette en Côte de boeuf. Alle 3 zijn vleesgerechten met volle vleessmaak. Jullie kunnen ervoor kiezen om elk wat klaar te maken zodat jij niet te veel wordt belast, maar misschien wil je juist de uitdaging aangaan om alles volledig zelf te verzorgen. Dan is een goede voorbereiding wel van belang, want jij moet natuurlijk ook genieten van je eigen feestje!

Bepaal eerst wat het volledig menu wordt en maak dan een mini draaiboek waarin alles wordt opgenomen. Dus ingrediënten, kruiden voor het hoofdgerecht en voor de gerechten, de wijn en andere dranken en natuurlijk het toetje. Vergeet de servetten niet! Wordt het een lopend buffet of dek je de tafel sfeervol met alle gerechten zodat je allemaal samen begint te eten? Houd rekening met jouw accommodatie. In welke ruimte organiseer je jouw evenement, een open keuken of een aparte eetzaal. Allemaal zaken waar je rekening mee moet houden. En dan de bereiding van het vlees, want daar draait het allemaal om.

De bavette, vol van smaak

Dit stukje vlees komt uit het dikste gedeelte van de buikwand van de koe. De structuur is vrij grof met lange draad en vliezen en er zit aardig wat vet doorheen. Er zijn meerdere soorten verkrijgbaar en wij adviseren voor zo’n soort avondje de flank steak, die net als steak snel gaar is en. Kies niet voor well done, maar laat het lekker rood van binnen. Je kan het ook garen in de oven of grillen op de barbecue. Laat het vet zitten en gebruik bij het marineren weinig specerijen, slechts zout en peper, omdat het van zichzelf als zo vol van smaak is.

Lamskoteletten, gegarandeerd lekker en sappig

Lamsvlees heeft altijd wel een lekkere pure smaak. De koteletten worden gesneden van de rug of rib van een lam en hebben altijd een dun vetrandje. Laat de lamskoteletten een nachtje gekruid in de koelkast om de kruiden goed in te laten trekken met Italiaanse kruiden als rozemarijn, oregano en basilicum. Je kunt ze klaarmaken in de oven, gebakken op het fornuis of op de barbecue.

Genieten van de rijke smaak van Cote de boeuf

Omdat dit gedeelte van de koe zulk mals vlees levert is het wereldwijd erg bekend en zeer geliefd. De Cote de boeuf wordt bij de ribben van de koe weggesneden en is zeer zacht en smaakvol. Ook hier dus niet te veel kruiden. Het wordt meestal in de oven klaargemaakt en heeft een langere bereidingstijd dan bovengenoemde vleessoorten.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Andere bekeken ook

Stop met werken met je handen, tijd voor wat speeltjes!

Bekijken