Full Width Featured Image With Sidebar
  • Home
  • /
  • Blog
  • /
  • De 3 beste tips om er jonger uit te zien

Wie wil er niet jonger uitzien zonder honderden euro’s uit te geven? Er bestaan allerlei tips die je helpen om er jonger uit te zien. Het is nooit te laat om huidveroudering te stoppen! Bij het regelmatig gebruik van krachtige, bewezen antioxidanten, en gerichte huidverzorgingsproducten kan je er jonger uitzien. Wees je bewust van de oorzaken die kunnen leiden tot vroegtijdige huidveroudering en neem je voorzorgsmaatregelen. Terwijl blootstelling aan de zon, sigarettenrook, gifstoffen en vervuiling allemaal huidbeschadiging veroorzaken, gebeurt hetzelfde als we te veel eten of te veel alcohol drinken. Overmatig alcoholgebruik, stress, slaapgebrek en het gebruik van irriterende producten op de huid veroorzaken allemaal schade aan de huid.

Tip 1: de laser ontharingsmethode

Soms lijkt het alsof ongewenste haar nooit meer weggaat! Er bestaan heel wat ontharingsmethoden die niet definitief zijn. Als vrouw moet je deze ongewenste haren waxen, epileren of scheren. Echter bestaat er ook permanente ontharing via laser ontharen.

Permanente ontharing

Veel ontharingsmethoden zijn niet effectief. Probeer ze eerst uit voordat je investeert in permanente ontharing. Het is veel beter om een haarloze huid te hebben dan de vele haargroei los te laten. Laser ontharen is een uitstekende manier om ongewenst haar te verwijderen.

Lasers vernietigen de haren bij de bron

Lasers worden gebruikt om het aantal haren op je lichaam blijvend te verminderen. Bij laser ontharen worden de haren vernietigd door ze bij de bron, de haarzakjes, aan te pakken. Een laserapparaat zendt een zeer krachtige lichtstraal uit. Dit laserlicht is zo ontwikkeld en afgesteld dat het alleen door het pigment van het haar wordt opgenomen. Het maakt ze donker en helpt je grijze, blonde, zwarte of bruine haar te vervagen tot een veel lichtere kleur. Het haar wordt vervolgens naar de haarzakjes geleid en met de laser vernietigd. Laserontharing is, met behulp van de juiste laserbehandeling, een goede oplossing voor het wegwerken van ongewenste haargroei.

Ongewenst lichaamshaar in groeifasen verwijderen

Als je last hebt van ongewenst lichaamshaar, moet je er rekening mee houden dat niet alle haarzakjes met slechts één behandeling verwijderd kunnen worden. Haar moet in de groeifase zijn om permanent te worden beschadigd door permanente kleurstoffen. Niet alle haren bevinden zich op hetzelfde ogenblik in de groeifase. Dat betekent dat er meerdere behandelingen nodig zijn om een goed resultaat te bereiken. Laser ontharen vergt dus een beetje geduld.

Tip 2: een jongere uitstraling met minder rimpels

Naast het dunner worden van het haar en het terugwijken van de haarlijn, is het verschijnen van rimpels vaak één van de eerste uiterlijke tekenen van veroudering. Rimpels krijgen is onlosmakelijk verbonden met veroudering, en afhankelijk van je levensstijl kunnen ze al heel vroeg in je leven beginnen. Het is geen geheim dat regelmatige blootstelling aan UV-stralen, stress en roken mede verantwoordelijk zijn voor het verschijnen van plooien, lijntjes en rimpels in het gezicht. Het maakt niet uit of dit UV-licht wordt geproduceerd door de zon of door een zonnebank of gezichtsbruiners. Rimpels komen regelmatig voor, door de bewegingen van spieren in het gezicht. Dit omvat onder andere lachen en fronsen. Rimpels verwijderen of verminderen is mogelijk. Er bestaan verschillende soorten van rimpelbehandelingen die je kan nemen.

Water drinken

Je huid veroudert naarmate je ouder wordt. De celvernieuwing vertraagt en de huid wordt droger. Er zijn twee soorten cellen in het menselijk lichaam. Verschillende gevormde cellen geven de huid een ander uiterlijk en beschermen de huid tegen beschadiging van buitenaf. Het resultaat is een droge huid die meer tijd nodig heeft om te herstellen dan normaal. Water helpt daarom het verouderingsproces en rimpels tegen te gaan. Volledig je rimpels verwijderen is helaas niet mogelijk met water.

Nog meer rimpels voorkomen

Elke handeling die ervoor zorgt dat rimpels op het gezicht verschijnen, zal ervoor zorgen dat ze verschijnen. Dus alles, van een hapje eten, tot het fronsen van je gezicht, tot het uitademen van een sigaret, veroorzaakt rimpels in het gezicht. Naarmate je ouder wordt, wordt je huid vatbaarder voor beschadiging door microscheurtjes. Deze kleine scheurtjes ontwikkelen zich uiteindelijk tot grotere breuken in jouw huid, waardoor je huid er ouder uitziet en aanvoelt. Roken benadrukt de rimpels rond je ogen. De lijntjes rond je mond worden dieper als je altijd op je wangen zuigt om je gezicht kleiner te laten lijken. 

Tip 3: de juiste huidverzorgingsproducten gebruiken

Er zijn veel soorten huid, en als je weet welke huid jij hebt, weet je welke producten het beste bij jou passen. Als je de juiste huidverzorgingsproducten wilt kiezen, moet je jouw huidtype weten. Een droge huid heeft een ongelijkmatige teint, zichtbare rosacea en is vlekkerig, terwijl een vette huid meer zichtbare poriën, puistjes en pigmentvlekken heeft.

Reinigen naar huidtype

Een droge huid moet je reinigen zonder de beschermlaag van de huid te verwijderen. Dat kan met een dikke reinigingsmelk. Een vette huid heeft dan weer producten op oliebasis nodig om overtollig talg van de huid te verwijderen. Als je een normale huid hebt, kan je een zacht product op waterbasis gebruiken.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Andere bekeken ook