Laatste update: januari 2024

Beste Geteste Stormparaplu

TRVLMORE Automatische Stormparaplu

TRVLMORE Automatische Stormparaplu

De beste stormparaplu test was super spannend, maar uiteindelijk is er toch een duidelijke winnaar naar voren gekomen. En dit is de TRVLMORE Automatische Stormparaplu! Deze is verkozen tot de beste stormparaplu van 2023 en is hiermee ook de beste koop stormparaplu. 

En dat kwam natuurlijk niet als een verassing. Zo is deze paraplu bestand tegen windsnelheden van 100km/u. Ook sluit en opent deze handige paraplu met slechts één druk op de knop! 

En naast bescherming tegen de regen, beschermt deze ook tegen de UV straling van de zon! Multifunctioneel dus!

Het wisselvallige weer in Nederland blijft toch een dingetje. Hierbij is goede voorbereiding op hevige plensbuien het halve werk. En daarvoor heb je natuurlijk een stormparaplu nodig!

De stormparaplu's zijn dan ook niet aan te slepen in Nederland en het aanbod is enorm. Hierdoor vraag je je misschien af: Wat is de beste stormparaplu?

Om je bij deze vraag te helpen hebben wij alle punten op een rijtje gezet waar je rekening mee moet houden tijdens het kopen van de beste stormparaplu. Daarnaast hebben wij tientallen verschillende stormparaplu's met elkaar vergeleken!

Zo kunnen we jou garanderen van de beste kwaliteit en testresultaten. En als kers op de taart kan je aan het eind van dit artikel een ultieme review lezen met daarin alleen de allerbeste stormparaplu's!

Top 5 Beste Stormparaplu's

TRVLMORE Automatische Stormparaplu

Beste stormparaplu
1. TRVLMORE Automatische Stormparaplu

Best luxe stormparaplu
2. NovaQ paraplu 

Beste budget stormparaplu
3. Falcone stormparaplu

Senz° stormparaplu

Beste stormparaplu tegen de wind
4. Senz automatic stormparaplu

Beste design stormparaplu
5. San Vitale stormparaplu


Top 10 beste Stormparaplu's

Heb je geen zin of tijd om dit hele artikel te lezen? Hieronder hebben we een knop staan waarbij je in 1x doorgestuurd wordt naar de top 10 beste shampoo bars bij Bol.com. Hierdoor zie je direct welke bars momenteel het meest verkocht worden.


Waar moet je op letten bij het kopen van een stormparaplu?

Een stormparaplu is dus haast een vereiste te noemen wanneer je in Nederland woont. Het aanbod is dan ook ontzettend groot, waardoor je je misschien afvraagt: Wat is de beste stormparaplu?

Om je bij deze vraag te helpen hebben wij zoals beloofd alle punten op een rijtje gezet waar je rekening mee moet houden tijdens het kopen van de beste stormparaplu. 

Houd hierbij natuurlijk ook rekening met je eigen mening. Kijk dus bijvoorbeeld niet naar de beste stormparaplu volgens de consumentenbond. Kijk naar wat jij belangrijk vindt!

De maat van de paraplu

Een ander belangrijk punt is de maat van de paraplu. Net zoals met bijvoorbeeld kleding komen stormparaplu’s in alle soorten en maten voorbij. 

Gemiddeld zijn stormparaplu’s tussen de 80 en 100 centimeter breed. Daarnaast zijn paraplu’s van dit formaat geschikt voor slechts één persoon. 

Echter zijn er ook grotere stormparaplu’s op de markt, van bijvoorbeeld 130 cm breed. Deze zijn geschikt voor twee personen in plaats van één. 

Het is dus handig om bij aankoop van een stormparaplu even te kijken wat de formaten zijn. Wanneer je samenwoont en graag samen op pad gaat, is een bredere stormparaplu misschien veel handiger dan wanneer je alleen woont.

Vorm van de paraplu

De vorm van een stormparaplu is natuurlijk ook van belang. Nu denk je misschien: ‘Huh? Een paraplu is toch altijd rond?’ Echter hoeft dit helemaal niet zo te zijn! Doorgaans zijn paraplu’s inderdaad rond van vorm.

Het probleem dat hierachter schuilt is dat zo’n ronde paraplu bij harde wind om kan slaan en naar buiten klapt. Gelukkig is hier ook een oplossing voor. 

Er zijn speciale stormparaplu’s te koop met een korte en lange kant. De korte kant houdt de wind tegen, en de lange kant beschermt je dan tegen de regen. Zo slaat de paraplu ook niet om!

Garantie

Het laatste punt dat we in dit artikel bespreken is de garantie. Dit kan je zien als een soort indicatie vanuit het bedrijf over hoe lang de paraplu ten minste mee moet gaan zonder defecten. Zo'n garantie geeft naast rust uiteraard ook een stukje zekerheid.

Het zit namelijk zo: de garantie geeft aan hoelang het product ten minste mee moet gaan volgens de fabrikant. Wanneer er binnen deze garantietermijn wat aan de hand is met jouw product, kan je hierop terugvallen.

Wanneer een product géén garantie biedt, moet je bij jezelf nagaan waarom dit zo is. Want hoeveel vertrouwen heeft de fabrikant dan in zijn of haar product? Je hebt dan ook niks om op terug te vallen wanneer het product niet naar behoren werkt.

Houd er dus rekening mee wanneer je een stormparaplu aanschaft dat de minimale garantie twee jaar is. Zo ben je verzekerd van een goed product en kan je met rust de storm trotseren met je nieuwe paraplu.


Wat is de beste stormparaplu van 2023?

Na rekening te hebben gehouden met bovenstaande punten hebben wij een uitgebreide test gedaan. Deze test heeft plaatsgevonden onder tientallen verschillende stormparaplu's.

Zo kunnen wij jou verzekeren van de beste kwaliteit! Veel van de paraplu's gingen gelijk aan elkaar op, maar uiteindelijk wisten een paar zich echt te onderscheiden.

Hierbij blinken ze uit in verschillende categorieën zoals beste design of beste stormparaplu tegen de wind. Ben jij na het lezen van dit artikel ook nieuwsgierig geworden naar welke dit geworden zijn?

Dan presenteren wij je graag vol trots de top vijf beste stormparaplu's van 2023!

1. Senz automatic stormparaplu

Eindcijfer: 9.8

Kwaliteit

Prijs

Duurzaamheid

Woon je dicht bij de zee, of bijvoorbeeld op één van de Waddeneilanden? Grote kans dat je dan wel een stevige windstoot gewend bent. Wanneer je aan zee woont is dit nog wel even wat erger dan wanneer je op het vaste land woont.

Dan wil je natuurlijk een paraplu hebben die zelfs stand houdt bij hevige windvlagen. En hierbij kwam de stormparaplu van het merk TravelMore als veruit de beste naar voren. 

De paraplu is namelijk ervoor gemaakt om zelfs stand te houden bij windstoten tot 100 km/u. Wanneer de wind dan je grootste vijand is, zit je met deze paraplu meer dan goed! Meer weten over de beste koop stormparaplu? Klik dan op de bovenstaande button!

Voordelen TRVLMORE Automatische Stormparaplu

 • Wordt geleverd inclusief handige opbergtas
 • Je bent beschermt tegen windsnelheden tot 100 km/u
 • Handig in gebruik met slechts één druk op de knop

Nadelen TRVLMORE Automatische Stormparaplu

 • Wel vrij zwaar voor in een tas ondanks kleine formaat

2. NovaQ paraplu

Eindcijfer: 9.2

Kwaliteit

Prijs

Duurzaamheid

Heb je iets meer budget te besteden en wil je een luxe stormparaplu? Dan is deze van NovaQ wel wat voor jou!

Deze paraplu is handig op te vouwen en dus mee te nemen. Daarnaast kan de paraplu windsnelheden tot maar liefst 100 km/u doorstaan! Zo ben jij dus altijd goed beschermd.

Daarnaast is de paraplu erg licht en kan je deze dus een lange tijd dragen zonder last te krijgen van je armen. En dat ook nog met een automatische sluit- en openingsknop! 

Voordelen NovaQ paraplu

 • Beschermt tegen windsnelheden tot 100 km/u
 • Handig op te vouwen
 • Erg licht en daardoor makkelijk te dragen

Nadelen NovaQ paraplu

 • Enigszins prijzig in verhouding tot soortgelijke stormparaplu's

3. Falcone stormparaplu

Eindcijfer: 8.9

Kwaliteit

Prijs

Duurzaamheid

Ook voor een klein budget zijn er goede paraplu's te vinden. En dan zeker deze van Falcone. De paraplu komt ten eerste in maar liefst 4 verschillende, stijlvolle kleuren.

Daarnaast is de paraplu afgewerkt met een rubber, zwart gecoat handvat dat stevig in de hand ligt. En deze variant heeft ook een extra stevig, dubbel frame!

Dit is dus de ideale stormparaplu wanneer je een iets smaller budget hebt om te besteden. En er zit ook nog eens garantie op van maar liefst twee jaar!

Voordelen Falcone stormparaplu

 • Heeft een stevig handvat
 • Ideaal voor een klein budget
 • Verkrijgbaar in 4 mooie kleuren

Nadelen Falcone stormparaplu

 • Beschermt niet tegen zeer hoge windsnelheden

4. Senz° stormparaplu

Senz° stormparaplu
Eindcijfer: 8.4

Kwaliteit

Prijs

Duurzaamheid

Verkozen tot de beste stormparaplu is deze van Senz. En dat kwam totaal niet als een verassing!

Zo kan je deze paraplu super makkelijk in- en uitklappen met slechts één druk op de knop. Zo hoef je hier niet meer onhandig mee te prutsen als het regent! 

Daarnaast kan deze paraplu dankzij het slimme design windsnelheden tot maar liefst 80 km/u doorstaan. En dan heb je ook nog keuze uit 100 kleuren!

Voordelen Senz° stormparaplu

 • Beschermt erg goede tegen harde windsnelheden
 • Te koop voor een zeer zacht prijsje
 • Gemakkelijk opvouwbaar

Nadelen Senz° stormparaplu

 • De paraplu is enigszins zwaar om langdurig te dragen

5. San Vitale stormparaplu

Eindcijfer: 8.1

Kwaliteit

Prijs

Duurzaamheid

Wil je graag opvallen? En wil je ook een stormparaplu hebben die hierbij past? Dan is deze stormparaplu van San Vitale net wat voor jou. 

Deze stormparaplu heeft namelijk een versierde binnenkant! Dit kan een bloem zijn, maar ook wolken bijvoorbeeld. Er zit voor iedereen wel een leuk printje tussen!

En het handvat van de paraplu is ontworpen met een speciale C vorm. Hierdoor heb je extra veel grip en stevigheid bij de harde wind. En deze paraplu beschermt daarnaast ook tegen UV stralingen van de zon!

Voordelen San Vitale stormparaplu

 • Heeft een erg mooi, opvallend design
 • Beschermt ook tegen UV straling van de zon
 • Handvat is ontworpen met een speciale C vorm

Nadelen San Vitale stormparaplu

 • Kan niet automatisch in- en uitgeklapt worden

Welke stormparaplu is het beste?

Om antwoord te geven op de vraag: "Welke stormparaplu is het beste?" hebben we een uitgebreide stormparaplu test gedaan. Hierin hebben we verschillende stormparaplu producten op een rijtje gezet en vervolgens beoordeeld op meerdere criteria. Klik op ons artikel om te ontdekken welke stormparaplu op dit moment de beste keuze is.

Zijn er ook stormparaplu aanbiedingen?

Wil jij stormparaplu kopen in de aanbieding? Goed nieuws! Via onze website ontdek je direct waar je momenteel het beste stormparaplu kunt kopen. Wij verzamelen namelijk aanbiedingen van verschillende stormparaplu producten.

Over de Schrijver

Wellicht ook interessant:

Vragen? Laat een comment achter!

Your email address will not be published. Required fields are marked

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}