Full Width Featured Image With Sidebar
 • Home
 • /
 • Blog
 • /
 • Beste Elektrische Deken [2023]

Beste Geteste Elektrische Deken

Seranova Elektrische Bovendeken XXL

Seranova Elektrische Bovendeken XXL

Met het Seranova Elektrische Bovendeken XXL heb jij het nooit meer koud in bed of op de bank. Door de 9 verschillende warmtestanden kan je het deken zo warm maken als je zelf wilt. Het deken is daarnaast in een XXL formaat. Ideaal voor als je samen lekker warm onder het deken wilt liggen. Met de timer zorg je ervoor dat je er niet te lang onder zit. Kortom, onze favoriet van 2023!

In de winter is het natuurlijk koud. Buiten is het koud, en binnen staat de verwarming overuren te draaien. Heel fijn als het lekker warm is binnen, maar daar betaal je ook flink voor.

Een goede oplossing hiervoor is het elektrische deken. Deze is dan ook erg populair, en het aantal aanbieders is enorm. Hierdoor vraag je je misschien af: Wat is het beste elektrische deken? 

Om je bij deze vraag te helpen hebben wij in dit artikel alle punten op een rijtje gezet waar je rekening mee moet houden tijdens het kopen van het beste elektrische deken.

Ook hebben wij tientallen verschillende elektrische dekens met elkaar vergeleken om zo jou te kunnen voorzien van de beste kwaliteit én testresultaten. En als de kroon op het werk staat aan het eind van dit artikel nog de ultieme review voor je klaar met daarin de beste elektrische dekens!

Top 5 Beste Elektrische Dekens

Seranova Elektrische Bovendeken XXL

Beste koop elektrische deken
1. Seranova Elektrische Bovendeken XXL

Beste budget elektrische deken
2. Medisana HU A36 

Beste prijs- kwaliteitverhouding elektrische deken 
3. Inventum HN197V

Beste design elektrische deken
4. Lanaform heating pad

Beste luxe elektrische deken
5. Medisana HB 675 XXL


Top 10 beste elektrische dekens

Heb je geen zin of tijd om dit hele artikel te lezen? Hieronder hebben we een knop staan waarbij je in 1x doorgestuurd wordt naar de top 10 beste elektrische dekens bij Bol.com. Hierdoor zie je direct welke dekens momenteel het meest verkocht worden.


Waar moet je op letten bij het kopen van een elektrisch deken?

Een elektrisch deken kan dus geld besparen en houdt je tijdens de koude winterdagen erg warm. Het aanbod is dan ook ontzettend groot, waardoor je je misschien afvraagt: Wat is het beste elektrische deken? En is dat dan een veilig elektrisch deken?

Daarom hebben wij zoals beloofd onderstaand alle criteria op een rijtje gezet waar je rekening mee moet houden. Hierbij is je eigen mening natuurlijk het belangrijkste!

Kijk dus niet alleen naar het beste elektrische deken volgens de consumentenbond, maar ook naar wat je zelf belangrijk vindt. 

De temperatuurinstellingen

Elektrische dekens zijn meestal in te stellen op een bepaalde temperatuur. Zo’n deken heeft dan meerdere standen waar je uit kan kiezen, zodat je het aan kan passen naar hoe je het zelf het prettigste vindt. 

Dat is natuurlijk super fijn, zodat je deken niet alsnog te warm of juist te koud is. Maar sommige elektrische dekens hebben slechts één stand. Dat kan dus nog wel enigszins onpraktisch zijn. 

Als de temperatuur van het deken dan niet bevalt, heb je ook geen andere opties. Zeker wanneer het de ene dag kouder is dan de andere is dit niet handig. Check daarom bij aanschaf even bij de specificaties hoeveel standen erop zitten. 

Opwarmtijd

Elektrische dekens werken met een zogenaamde opwarmingstijd. Dit is de tijd die het deken heeft om de ingestelde temperatuur te bereiken. Hier wil je natuurlijk niet een halfuur op hoeven wachten, of zelfs langer!

Toch blijkt in de praktijk dat dit bij sommige dekens wel het geval is. Houd hier dus rekening mee wanneer je een elektrisch deken aanschaft, en bekijk ook even de omschrijving. Mocht het daar niet in staan, zijn reviews altijd een betrouwbare tweede optie.

Formaat 

Naast opwarmtijd en temperatuurinstellingen, is het formaat van een elektrisch deken ook een puntje om in het achterhoofd te houden. Het ene deken kan namelijk juist erg groot zijn, maar er zijn ook dekens te koop van een zeer klein formaat.

Wanneer je bij een deken van klein formaat samen onder de warme dekens wil duiken, gaat dit zeer waarschijnlijk niet lukken. En dat is dan natuurlijk erg balen. Wanneer je alleen woont zal je dit probleem waarschijnlijk minder snel hebben.

Bekijk dus de afmetingen van een deken voor je het koopt, en hou er rekening mee of het deken bedoeld is voor jou alleen of bijvoorbeeld voor jou en je partner.


Wat is het beste elektrische deken van 2023?

Na rekening te hebben gehouden met bovenstaande criteria, is een uitgebreide test gedaan. De test heeft plaatsgevonden onder tientallen verschillende elektrische dekens.

Zo kunnen wij jou valide en betrouwbare testresultaten garanderen! De test was dan ook erg spannend en veel van de dekens gingen redelijk gelijk aan elkaar op.

Uiteindelijk wisten een paar zich te onderscheiden in categorieën zoals beste design of beste prijs- kwaliteitverhouding. Deze wisten hierdoor een plekje te bemachtigen in onze felbegeerde top vijf. Ben jij na het lezen van dit artikel ook nieuwsgierig geworden naar welke dekens dit geworden zijn?

Dan laten we je niet langer in spanning. Bij deze presenteren wij je graag de top vijf beste elektrische dekens van 2023!

1. Seranova Elektrische Bovendeken XXL

Seranova Elektrische Bovendeken XXL
Eindcijfer: 9.7

Kwaliteit

Prijs

Duurzaamheid

Er kan er maar een de beste zijn en dat is de Seranova Elektrische Bovendeken XXL. Dit deken is ideaal voor iedereen door de dubbelzijdigheid. Wil je lekker zacht of toch meer pleuzige sherpa?

Zoals in de naam staat is hij XXL. Dit is natuurlijk ideaal als jij met iemand samen onder het deken wilt liggen, maar je kan jezelf natuurlijk ook helemaal inwikkelen. 

Sommige mensen houden van een heel warm deken terwijl andere iets minder warm willen. Gelukkig valt dit eenvoudig in te stellen door de 9 warmtestanden.

Is er wat eten of drinken op gevallen, geen probleem! Het deken kan namelijk gewassen worden in de wasmachine. Scheelt jou een hoop moeite.

Voordelen Seranova Elektrische Bovendeken XXL

 • Extra groot
 • Voorzien van maar liefst 9 verschillende warmtestanden
 • Kan gewassen worden in de wasmachine

Nadelen Seranova Elektrische Bovendeken XXL

 • Kan een beetje groot aanvoelen

2. Medisana HU A36

Eindcijfer: 9.2

Kwaliteit

Prijs

Duurzaamheid

Ook wanneer je een smaller budget hebt zijn er erg goede elektrische dekens beschikbaar. En dan al helemaal deze topper! Dit elektrische kussen is één van de goedkoopste in zijn soort.

Daarnaast is dit deken volledig veilig te gebruiken en ben je uiteraard beschermd tegen oververhitting. Ook heeft het deken een verbazingwekkend vermogen van 60 Watt!

En je hebt keuze uit twee verschillende warmtestanden. Wanneer het dan iets kouder is kan je jezelf extra warm houden. Ideaal als je het ons vraagt!

Voordelen Medisana HU A36

 • Het deken beschikt over twee warmtestanden
 • Heeft een vermogen van 60 Watt
 • Te koop voor een lage prijs

Nadelen Medisana HU A36

 • Heeft geen automatische timer 

3. Inventum HN197V

Eindcijfer: 8.9

Kwaliteit

Prijs

Duurzaamheid

Spreek je over een goede verhouding tussen de prijs en de kwaliteit, dan spreek je over dit deken van Inventum. Het deken heeft een verbluffend vermogen van maar liefst 60 Watt en ook nog eens meerdere warmtestanden!

Daarnaast kan je deze heel gemakkelijk wassen. En natuurlijk is het deken ook beveiligd tegen oververhitting.

Nog een voordeel: binnen een halfuur is het deken volledig opgewarmd. Zo kan jij na je werk vrijwel direct onder de warme dekens kruipen zonder te lang te moeten wachten. 

Voordelen Inventum HN197V

 • Goede prijs- kwaliteitverhouding 
 • Groot vermogen van 60 Watt
 • Deken is beschermd tegen oververhitting

Nadelen Inventum HN197V

 • Geschikt voor slechts één persoon

4. Lanaform heating pad

Eindcijfer: 8.4

Kwaliteit

Prijs

Duurzaamheid

Wil je een mooi, opvallend design? Dan is dit elektrische deken net wat voor jou! Dankzij het mooie printje op het deken lig je er ook nog eens sierlijk bij.

Ook heeft het deken een verstelbare temperatuurregeling met 3 verschillende warmteniveaus. En als je dacht dat dat alles was, heb je het fout! 

Het deken schakelt zichzelf automatisch uit na 3 uur. Zo kan jij met een gerust hart slapen en hoef je je geen zorgen te maken over eventueel oververhittingsgevaar. 

Voordelen Lanaform heating pad

 • Schakelt automatisch uit na 3 uur
 • Heeft drie verschillende warmtestanden
 • Erg mooi design

Nadelen Lanaform heating pad

 • Enigszins prijzig in verhouding tot soortgelijke elektrische dekens

5. Medisana HB 675 XXL

Eindcijfer: 8.1

Kwaliteit

Prijs

Duurzaamheid

Wanneer je iets meer budget te besteden hebt en je dit wil investeren in een erg goede kwaliteit elektrisch deken, zit je goed met deze van Medisana. Dit deken is gemaakt van een zachte fleece stof!

Hierdoor lig je nog extra warm en comfortabel onder de dekens. Daarnaast schakelt het deken zichzelf automatisch uit na 3 uur, wat betekent dat je volkomen beschermd bent tegen oververhitting. En dat bespaart natuurlijk ook weer geld.

Zo ben je beschermd tegen oververhitting. En het allermooiste: dit deken kan je gewoon wassen. Zo heb je binnen no- time weer een schoon deken over je heen!

Voordelen Medisana HB 675 XXL

 • Is gemaakt van een erg zachte stof
 • Schakelt automatisch uit
 • Kan gewassen worden in de wasmachine

Nadelen Medisana HB 675 XXL

 • Enigszins prijzig in verhouding tot andere elektrische dekens 

Welke elektrische deken is het beste?

Om antwoord te geven op de vraag: "Welke elektrische deken is het beste?" hebben we een uitgebreide elektrische deken test gedaan. Hierin hebben we verschillende elektrische deken producten op een rijtje gezet en vervolgens beoordeeld op meerdere criteria. Klik op ons artikel om te ontdekken welke elektrische deken op dit moment de beste keuze is.

Zijn er ook elektrische deken aanbiedingen?

Wil jij een elektrische deken kopen in de aanbieding? Goed nieuws! Via onze website ontdek je direct waar je momenteel het beste elektrische deken kunt kopen. Wij verzamelen namelijk aanbiedingen van verschillende elektrische deken producten.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Andere bekeken ook