Full Width Featured Image With Sidebar
  • Home
  • /
  • Blog
  • /
  • Wat is de beste haartransplantatie methode gebruikt in Nederland?

Als je een haartransplantatie overweegt om dunner wordend haar te herstellen ben je niet de enige. Volgens de laatste onderzoeken heeft ongeveer 85% van de mannen en 40% van de vrouwen last van haaruitval en biedt haartransplantatie je de kans op een vollere haardos. Zeker bij mannen is het een populaire behandeling, maar er zijn ook steeds meer vrouwen die ervoor kiezen om een haartransplantatie te ondergaan. 

Haartransplantatie in Nederland

De cosmetisch specialisten en haartransplantatie professionals van de klinieken in Nederland hebben bijna allemaal een haartransplantatie cursus gevolgd waardoor ze de best mogelijke methoden voor een klinisch verantwoorde haartransplantatie kunnen gebruiken. De 32 klinieken in Nederland volgen daarmee de laatste ontwikkelingen en kunnen daarmee medisch verantwoorde behandelingen geven op basis van medische ervaring en kennis uit studies.

Haartransplantatie methoden

De twee populairste methoden voor haartransplantatie zijn folliculaire eenheid excisie (FUE) en folliculaire eenheid transplantatie (FUT). Beide soorten transplantaties kunnen je haar herstellen waardoor je natuurlijk dikkere en vollere lokken krijgt. Maar er zijn belangrijke verschillen.

FUE haartransplantaties

Bij een FUE haartransplantatie wordt elke folliculaire eenheid van de hoofdhuid uit het donorgebied gehaald uit verschillende delen zodat er geen opvallende uitdunning optreedt.    Deze follikels worden voorbereid voor implantatie en vervolgens getransplanteerd in de delen van de hoofdhuid met dunner wordend haar of kaalheid. Patiënten moeten het gebied van de hoofdhuid waar de haarfollikels worden geïmplanteerd vooraf scheren. 

De procedure laat geen zichtbare littekens achter waardoor het ideaal is voor patiënten die kortere kapsels dragen of willen gaan dragen. Je kunt enige roodheid van de huid en pijn verwachten maar over het algemeen melden patiënten zeer weinig pijn na de behandeling. 

FUT haartransplantaties

In tegenstelling tot een FUE haartransplantatie verwijdert de chirurg bij een FUT een lineaire strook van de hoofdhuid uit het donorgebied. De strook wordt in secties verdeeld en voorbereid voor de implantatie in de dunner wordende of kalende gebieden. 

Bij een FUT hoeft het donorgebied niet te worden geschoren maar de patiënt houdt wel een lang litteken over de hoofdhuid. Daarom wordt soms de voorkeur gegeven aan FUT bij patiënten met langer haar dat het litteken kan bedekken en die geen drastische verandering in hun uiterlijk willen. 

De beste haartransplantatie methode

Uiteindelijk is de beste methode de methode die het beste aan de behoeften van de patiënt voldoet. Zowel de FUE als de FUT kunnen de haarlijn van vrouwen verbeteren en je een vollere haardos geven maar er zijn duidelijke voordelen aan de FUE methode. 

Omdat de haarzakjes worden geëxtraheerd en geïnspecteerd, worden alleen gezonde folliculaire donoren geplaatst waardoor je geweldige resultaten en een meer gedistingeerde haarlijn of vollere haardos krijgt.

In tegenstelling tot FUT transplantaties, waarbij stroken van de hoofdhuid worden verwijderd, zijn de FUE littekens klein en verspreid over de hoofdhuid. Hierdoor zijn ze moeilijk te zien, zelfs bij korte kapsels.

Omdat er bij de FUE geen huidtransplantaties of hechtingen nodig zijn kun je binnen een paar dagen de normale dagelijkse activiteiten hervatten. En omdat de FUE transplantatie methode minimaal invasief is zal je na de behandeling weinig pijn ervaren.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Andere bekeken ook