Laatste update: januari 2024

Onze favoriet

EasyGlide Waterbasis Glijmiddel

Hebben jij en je partner wel eens last van een droog gevoel tijdens de seks? Dat kan er natuurlijk voor zorgen dat je niet optimaal van elkaar kan genieten. Als je dit wel eens ervaart kunnen wij je het EasyGlide Waterbasis Glijmiddel zeker aanbevelen. Dit glijmiddel is uit onze test gekomen als beste glijmiddel 2023! Dit glijmiddel op waterbasis kun je ook gewoon gebruiken in combinatie met een condoom of met een seksspeeltje. Dit omdat het latex van het condoom of het siliconen seksspeeltje niet door het middel worden aangetast. 

Ben jij benieuwd naar de beste prijs voor dit beste glijmiddel? Klik dan op de onderstaande knop. 

Het is niet voor iedere vrouw vanzelfsprekend dat zij opgewonden genoeg worden tijdens seks. Dit zorgt ervoor dat de seks soms wat droog en ruw kan aanvoelen, dat is natuurlijk niet prettig. 

Geen zorgen tegenwoordig kunnen wij de natuur gewoon een handje helpen door middel van een glijmiddel. Door een glijmiddel te gebruiken zorg je ervoor dat je weer kunt genieten van seks met je partner

Nou zijn er heel veel verschillende soorten glijmiddel te koop waardoor het lastig kan zijn om een middel te vinden. Je wilt natuurlijk wel dat het goed aansluit op de seksuele voorkeuren van jou en je partner.

Om die reden hebben wij een glijmiddel test uitgevoerd om zo de beste opties te selecteren. Wij hebben deze opties samengevoegd in een handige top 5. Ben jij benieuwd naar onze top 5? Lees dan snel verder! 


Top 5 Beste Glijmiddelen

Beste Koop Glijmiddel
1. EasyGlide Waterbasis Glijmiddel

Beste Glijmiddel en massage olie
2. Pjur Original Massage- en Glijmiddel

Beste Glijmiddel met Smaakje
3. Durex Play Sweet Strawberry 

 Best Ruikende Glijmiddel
4.  BodyGliss - Massage Olie En Glijmiddel in 1 Rozenblaadjes 

Beste Glijmiddel voor Fisting
5. Fist It - 500 ml


Top 10 beste Glijmiddelen

Heb jij geen tijd of zin om het hele artikel te lezen? Geen zorgen! Hieronder hebben we een aantal populaire winkels op een rijtje gezet. Door op de knop te klikken word je direct doorgestuurd naar de top 10 glijmiddelen bij de betreffende webshop. 


Waar moet je op letten bij het kopen van glijmiddel?

Misschien ben je wel enthousiast geworden over een van de door ons geselecteerde opties. Toch raden wij je wel aan om nog even verder te lezen, want een glijmiddel kopen is makkelijker gezegd dan gedaan. 

Er zijn tegenwoordig een hoop soorten glijmiddel te koop waardoor het lastig kan zijn om goede en slechte producten van elkaar te onderscheiden. Om die reden hebben wij een aantal punten opgesteld die je hierbij kunnen helpen. 

De onderstaande punten zijn de punten waar wij alle door ons geselecteerde producten op hebben getest. Wij raden je aan om goed op deze punten te letten, want ze lijken sterk op die van het beste glijmiddel volgens de consumentenbond. Je kan zo dus een miskoop voorkomen. 

Glijmiddel op waterbasis of siliconen

Als eerste is het belangrijk om te controleren of het een glijmiddel op waterbasis is of een siliconen glijmiddel. Het belangrijkste verschil tussen deze glijmiddelen is dat een glijmiddel op waterbasis intrekt in de huid en een siliconen glijmiddel blijft als een soort laagje op de huid liggen. Het kan dus voorkomen dat je een glijmiddel op waterbasis vaker opnieuw aan moet brengen.  

In combinatie met condoom & speeltjes

Natuurlijk zit niet iedere vrouw aan de pil of gebruik je uit bescherming tegen soa's een condoom. Je kan dan een glijmiddel gebruiken, maar wel een glijmiddel op waterbasis. Een glijmiddel op waterbasis kan je ook goed gebruiken in combinatie met siliconen seksspeeltjes. Het gebruik van een siliconen glijmiddel in combinatie met een siliconen seksspeeltje of een condoom is af te raden omdat het glijmiddel de toy of het condoom kan aantasten. 

Smaakjes

Als derde is leuk om een keer te experimenteren met een glijmiddel die voorzien is van een smaakje. Tegenwoordig zijn er heel veel verschillende soorten smaakjes, denk aan aardbei, banaan of chocolade. Tuurlijk het smaakt niet precies hetzelfde als een echte aardbei, maar het maakt het oraal bevredigen van je partner zeker een stuk leuker! 

Massage olie

Als laatste is het handig om te controleren of je het glijmiddel ook voor andere doeleinden kan gebruiken. Er zijn namelijk glijmiddelen die je ook kan gebruiken als massageolie, maar let op dit geldt niet voor iedere soort glijmiddel. Gelukkig staat het altijd in de productomschrijving als je het glijmiddel ook kan gebruiken als massageolie. 


Wat is het beste glijmiddel van 2023?

We zijn al weer aangekomen bij het laatste gedeelte van het artikel, maar geen zorgen, het is zeker de moeite waard om toch nog even door te lezen. Je bent namelijk aangekomen bij onze uitgebreide top 5. 

In deze top 5 komen alle door ons geselecteerde producten nog een eer voorbij. Dit keer zijn alle producten voorzien van een korte productomschrijving met een aantal voor- en nadelen. 

Ook hebben wij verschillende glijmiddelen geselecteerd voor onze top 5 zodat er voor iedereen een optie tussen zit die bij haar/zijn seksuele voorkeuren past. Ben jij benieuwd naar onze uitgebreide top 5? Lees dan snel verder en wie weet ontdek je nog een glijmiddel aanbieding! 

1. EasyGlide Waterbasis Glijmiddel

Eindcijfer: 9.3

FUNCTIONALITEITEN

Prijs

Ervaringen

Wij kregen geregeld de vraag: 'Welk glijmiddel is het beste?' om deze reden hebben wij een test uitgevoerd om de beste opties te bepalen. Wij hebben het EasyGlide Waterbasis Glijmiddel geselecteerd als beste glijmiddel 2023!

Het glijmiddel van het merk EasyGlide is dermatologisch en klinisch getest om te kunnen garanderen dat het product huidvriendelijk is. Ook is het middel water- en vetvrij. 

Ook heeft het product een optimale pH-waarde. Dit is belangrijk omdat de vagina een pH-waarde heeft tussen de 3,8 en 4,5 (afhankelijk van de fase van je cyclus). Een verstoring van de waarde kan zorgen voor irritaties en schimmels. 

Het glijmiddel is op waterbasis en hierdoor veilig te gebruiken in combinatie met een latex condoom en siliconen seksspeeltje. Een must have dus in je nachtkastje. 

Voordelen EasyGlide Waterbasis Glijmiddel

 • Dermatologisch getest
 • 100% veilig bij latex condooms
 • Geschikt voor vegans
 • Heeft een optimale pH-waarde

Nadelen EasyGlide Waterbasis Glijmiddel

 • Kan snel opdrogen

2. Pjur Original Massage- En Glijmiddel

Wil jij je partner een keer verwennen na een lange werkdag? Steek de kaarsen maar aan en zorg voor een zwoele sfeer en haal het Pjur Original Massage- En Glijmiddel in huis! 

Wij hebben dit product namelijk geselecteerd als beste glijmiddel en massageolie. Met dit middel is een massage met happy ending gegarandeerd! Als je partner daar natuurlijk zin in heeft. 

Je wil natuurlijk wel weten of dit product geen huidirritaties veroorzaakt en daar hoef je niet bang voor te zijn. Het is namelijk huidvriendelijk en vrij van olie en vet. Zo wordt de huid niet geïrriteerd bij gebruik.

Dit is een siliconen glijmiddel waardoor het zeer goed glijdt en prettig aanvoelt op de huid. Ook heb je slecht een paar druppels uit de dispenser nodig omdat het middel als een laagje op de huid blijft liggen. 

Voordelen Pjur Original Massage- En Glijmiddel

 • Huidverzorgend 
 • Geschikt voor massages met happy ending
 • Veroorzaakt geen irritaties
 • Vrij van olie en vet 

Nadelen Pjur Original Massage- En Glijmiddel

 • De prijs voor dit product is aan de hoge kant

3. Durex Play Sweet Strawberry

Eindcijfer: 8.9

Functionaliteiten

Prijs

ervaringen

Is het oraal bevredigen van je partner niet bepaald je hobby? Of staat je partner niet te springen om jou oraal te bevredigen? We snappen dat je dit als vervelend kan ervaren, maar gelukkig is er een oplossing! 

Deze oplossing is het Durex Play Sweet Strawberry. Wij hebben dit product getest als beste glijmiddel met smaakje. Dit glijmiddel heeft namelijk de zoete smaak van aardbei.  

Dit middel heeft dan wel de zoete smaak van aardbei, maar wij kunnen je verzekeren dat dit product geheel suikervrij is. Hierdoor is dit product geschikt voor orale en vaginale seks, omdat de pH-waarde niet wordt aangetast. 

Je zou het misschien niet denken, maar ook dit product is een glijmiddel op waterbasis. Door deze eigenschap kan je het glijmiddel dus ook gebruiken in combinatie met een condoom. 

Let op: Dit glijmiddel is geen maaltijdvervanger 

Voordelen Durex Play Sweet Strawberry 

 • Met aardbeien smaak 
 • Het flesje heeft een makkelijke doseerdop 
 • De inhoud van de verpakking is 12 stuks
 • Laat geen vlekken achter in bed

Nadelen Durex Play Sweet Strawberry 

 • Niet geschikt voor zwangere vrouwen of vrouwen die borstvoeding geven

4. BodyGliss - Massage Olie En Glijmiddel in 1 Rozenblaadjes 

Eindcijfer: 8.7

FUNCTIONALITEITEN

Prijs

Ervaringen

De oplettende lezer heeft misschien al gezien dat er een glijmiddel en massage olie in onze top 5 zit. Is het je dan ook opgevallen dat in tegenstelling tot deze optie de andere optie geurloos is?

De BodyGliss - Massage Olie En Glijmiddel in 1 Rozenblaadjes heeft namelijk de heerlijke geur van rozenblaadjes. Om die reden hebben wij dit product geselecteerd als best ruikende glijmiddel. 

Het glijmiddel zit in een handige dispenser met een handig pompsysteem. Zo kan je makkelijk en snel de juiste hoeveelheid glijmiddel pakken tijdens de massage of seks. 

Ook is deze olie verrijkt met vitamine E dat er voor zorgt dat de olie huidverzorgende eigenschappen heeft. Ook is het glijmiddel verkrijgbaar in verschillende geuren die ieder zorgen voor een ontspannen gevoel. 

Voordelen BodyGliss - Massage Olie En Glijmiddel in 1 Rozenblaadjes 

 • Heeft een heerlijke geur 
 • Verrijkt met vitamine E 
 • Glijmiddel op siliconenbasis
 • Heeft huidverzorgende eigenschappen

Nadelen BodyGliss - Massage Olie En Glijmiddel in 1 Rozenblaadjes 

 • Kan niet worden gebruikt in combinatie met siliconen seksspeeltjes

5. Fist It - 500 ml

Eindcijfer: 8.5

Functionaliteiten

Prijs

Ervaringen 

We zijn alweer aangekomen bij de laatste optie uit onze top 5, maar dit is niet zomaar een glijmiddel. De een moet er niet aandenken en de ander wil niets liever. We hebben het over Fisting, dit is stimulatie met een vuist. 

Voor iedereen die hier geen genoeg van kan krijgen hebben wij het Fist It - 500 ml geselecteerd als beste glijmiddel voor fisting. Dit product is speciaal ontwikkeld voor liefhebbers van deze fetisj. 

Voor fisting of het gebruik van grote seksspeeltjes is gladheid van groot belang. Bij gebruik van dit glijmiddel is optimale gladheid gegarandeerd. 

Ook zorgt dit glijmiddel ervoor dat het mogelijk is om de anus en vagina uit te rekken. Het glijmiddel is op waterbasis en kan hierdoor ook gebruik worden in combinatie met een condoom en seksspeeltjes. 

Voordelen Fist It - 500 ml

 • Speciaal ontwikkeld voor fisting
 • Langdurige werking
 • Zorgt voor uitrekking van de vagina en anus
 • Zorgt voor optimale gladheid

Nadelen Fist It - 500 ml

 • Niet geschikt voor oraal gebruik
 • Kan huidirritaties veroorzaken 
Over de Schrijver

Wellicht ook interessant:

Vragen? Laat een comment achter!

Your email address will not be published. Required fields are marked

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}