Full Width Featured Image With Sidebar
  • Home
  • /
  • Blog
  • /
  • Alles wat je nodig hebt voor een goed begin van de zomer

De zomerzon, één en al ontspanning! Voor veel mensen zijn de warmere maanden een tijd om op te laden na een lange winter. De zomerzon kan echter ook schadelijk zijn voor je huid. Langdurige blootstelling aan ultraviolette (UV) stralen kan zorgen voor vroegtijdige veroudering. Daarom is het belangrijk om tijdens de zomermaanden extra goed voor jezelf te zorgen. Draag zonnebrandcrème met een SPF van 30 of hoger, zoek schaduw op tijdens de piekuren in de zon en drink veel water om gehydrateerd te blijven. Door een paar eenvoudige voorzorgsmaatregelen te nemen, kun je van de zomerzon genieten en je tegelijkertijd beschermen tegen de schadelijke effecten ervan. Een aantal fijne producten hebben we voor je op ‘n rijtje gezet! 

Scheermesjes

In de zomer is het weer warm en zijn de dagen lang. We brengen meer tijd buiten door, en onze kleren zijn net wat luchtiger dan normaal. Daardoor zijn we in de zomermaanden meer geneigd onze benen, armen, en andere lichaamsdelen te scheren. Voor veel mensen is scheren gewoon een kwestie van persoonlijke voorkeur. Er zijn echter ook praktische overwegingen die een rol spelen. Zo kan scheren helpen om de huid koel te houden en overmatig zweten te voorkomen. Bovendien heeft een geschoren huid minder kans op zonverbranding of andere vormen van huidbeschadiging. Extra tip: wist je dat de huid van vrouwen vaak gevoeliger is dan de mannenhuid? Kies daarom uitsluitend voor scheermesjes voor vrouwen, speciaal voor de vrouwenhuid! 

Extra (zomer) vitamines 

Hoewel vitamines het hele jaar door essentieel zijn, kun je enkele vitamines kopen die vooral in de zomer belangrijk zijn om in te nemen. Zo is vitamine D belangrijk voor sterke botten, en het kan moeilijk zijn om alleen door blootstelling aan de zon genoeg van deze vitamine binnen te krijgen. Vitamine C is een andere belangrijke voedingsstof, en het helpt om het immuunsysteem te versterken. Dit kan vooral nuttig zijn in de zomer, wanneer verkoudheid en andere ziekten meer voorkomen. Door aan het begin van de zomer wat vitaminen in te nemen, kun je extra van al je mooie zomermomenten genieten! 

De juiste zonnebrand 

Hoe vaak heb je het al gehoord? Nog één keertje dan: zonnebrand is zó belangrijk! Ondanks dat de meesten van ons weten dat we dagelijks zonnecrème moeten dragen, vergeten we het op te doen voor we het huis verlaten of we vinden het gewoon niet prettig aanvoelen.  De risico’s van het niet dragen van zonnebrandcrème wegen echter veel zwaarder dan het ongemak. Ultraviolette stralen kunnen van alles veroorzaken, van een zonnesteek en huidkanker tot vroegtijdige veroudering. En hoewel we misschien denken dat we er mee wegkomen om op bewolkte dagen zonnebrandcrème over te slaan, kunnen deze stralen in feite door wolken heen dringen en schade aanrichten, zelfs als de zon niet zichtbaar is. Tijd om je favoriete zonnebrand met SPF in huis te halen. En zorg goed voor het belangrijkste orgaan van je lichaam. 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Andere bekeken ook

Stop met werken met je handen, tijd voor wat speeltjes!

Bekijken