Full Width Featured Image With Sidebar
  • Home
  • /
  • Blog
  • /
  • Alles wat je moet weten over ooglidcorrecties

Een ooglidcorrectie is inmiddels een veel uitgevoerde vorm van plastische chirurgie. Bij deze operatie wordt er overtollige huid verwijderd, waardoor je weer een frisse open uitstraling hebt. Wat is een correctie van de oogleden precies? Wat levert het je op en wat komt er allemaal bij kijken? Dit artikel geeft je de antwoorden. 

Bij welke klachten is deze operatie de oplossing?

Wanneer je last krijgt van zware oogleden of je uitstraling veranderd sterk door overtollige huid bij de ogen, dan kun je een ooglidcorrectie overwegen. Veel mensen krijgen hier bij het ouder worden last van. De spieren bij de ogen worden steeds slapper en de huid verliest zijn elasticiteit, waardoor deze klachten ontstaan. Helaas kun je dit niet verhelpen door de spieren te trainen, zoals dit bij andere lichaamsdelen wel het geval is.

Wat gebeurt er tijdens deze operatie?

Een ooglidcorrectie is een vorm van plastische chirurgie. Er zijn verschillende vormen correcties mogelijk. Er kan overtollige huid worden weggehaald bij het bovenooglid of het onderooglid. Ook kan de spier rondom de ogen strakker worden getrokken. De chirurg bekijkt bij een eerste gesprek wat er in jouw situatie precies nodig is voor het beste resultaat. In het algemeen is het verwijderen van overtollige huid een minder ingrijpende operatie, dan het inkorten van de oogspier. Om de spier in te korten zijn er verschillende technieken mogelijk. De chirurg zal met jou bespreken voor welke techniek er bij jou wordt gekozen. 

Hoe verloopt het herstel?

De eerste 24 uur na de ingreep is het belangrijk echt rustig aan te doen. De ogen en het omliggende gebied hebben even de tijd nodig voor het eerste herstel. De week na de operatie kun je last hebben van zwelling en blauwe plekken. Veel mensen nemen die periode vrij en doen rustig aan. Dit is aan te bevelen. Een week of zes is het niet toegestaan te sporten of andere intensieve lichamelijke beweging te hebben. De littekens kunnen drie maanden rood blijven. 

Is het een pijnlijke operatie?

Tijdens de ingreep wordt er gezorgd voor goede pijnstilling in de vorm van een lokale verdoving. Hierdoor voel je tijdens de ingreep niets. Natuurlijk zul je na de operatie wel voelen dat er een ingreep heeft plaatsgevonden. Een arts zou je kunnen adviseren over mogelijke pijnstilling.

Wordt een ooglidcorrectie vergoed door mijn verzekering?

De kosten van een ooglidcorrectie kunnen sterk variëren, afhankelijk van wat er bij jou nodig is. Een onderooglidcorrectie is bijvoorbeeld duurder dan een bovenooglidcorrectie. Helaas wordt deze operatie in de meeste gevallen niet vergoed vanuit de basisverzekering. Alleen in geval van een ooglidverlamming of ernstige gezichtsbeperkingen vergoeden verzekeraars de kosten wel. Een aantal verzekeraars vergoeden een bovenooglidcorrectie vanuit de aanvullende verzekering. Voor meer informatie hierover kun je het beste je eigen verzekering raadplegen via internet of hun klantenservice.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Andere bekeken ook

Stop met werken met je handen, tijd voor wat speeltjes!

Bekijken