Full Width Featured Image With Sidebar
  • Home
  • /
  • Blog
  • /
  • Alles wat je moet weten over het kopen van trouwringen

Hoera! Jullie gaan binnenkort trouwen. Wel moet er nog heel veel geregeld worden voordat de grote dag aanbreekt. Een van de leukste dingen om te regelen is het kopen van trouwringen. Tegelijkertijd ook een hele belangrijke klus, want dit is hét symbool van jullie belofte aan elkaar. Bovendien is het de bedoeling dat ze gedurende jullie hele leven gedragen gaan worden. Dat betekent dat ze van goede kwaliteit moeten zijn en bovenal een tijdloze uitstraling moeten hebben. Geen gemakkelijke opgave. Zeker gezien het aanbod zo ongelooflijk groot is. 


Waar let je op? Hoe weet je zeker dat je de juiste beslissing maakt en achteraf geen spijt zal krijgen? In dit artikel vertellen we je alles wat je moet weten bij het kopen van trouwringen Nijmegen. Met de volgende tips helpen we je graag een beetje op weg. 

Wacht niet te lang 


Ten eerste is het belangrijk om niet te lang te wachten. Besef goed dat het soms even duurt voordat trouwringen gemaakt kunnen worden. Zeker als je echt iets speciaals wilt. Als de ringen echt speciaal voor jullie gecreëerd moeten worden, dan neemt dit veel tijd in beslag. Wees er tevens op voorbereid dat de zoektocht best wel even kan duren. Wanneer je dit telkens uitstelt, loop je het risico dat de ringen nog niet gereed zijn voor de bruiloft. Probeer de zoektocht naar de juiste ring dus als hoogste prioriteit te stellen. Er wordt aanbevolen om dit minimaal zes maanden voor de grote dag te doen. 

Zet jullie wensen op een rijtje 

In een huwelijk draait alles om compromissen sluiten. Dit wordt al goed duidelijk bij het treffen van voorbereidingen voor de grote dag. Want waar moeten de ringen precies aan voldoen? Begin daarom altijd met het opstellen van een wensenlijstje. Wat zijn jullie specifieke wensen? Naar welk edelmetaal zijn jullie op zoek? Welke vormgeving past bij jullie? 


Het is slim om van tevoren al een beetje het aanbod te onderzoeken of via apps als Pinterest inspiratie op te doen. Maak een moodboard van de dingen die jullie beide mooi vinden en neem deze mee naar een juwelier gespecialiseerd in trouwringen. Zo kan hij jullie van het beste advies voorzien. 

Maak er echt een speciale gelegenheid van 

Het uitzoeken van de trouwringen moet niet in een opwelling gebeuren. Als het goed is, doe je dit maar één keer. Daarom is het belangrijk om er echt iets speciaals van te maken. Plan een dag of weekend waarop jullie echt samen op onderzoek uit kunnen gaan. Maak er een feestje van. Zo wordt het een herinnering waar jullie nog lang aan terug zullen denken. 

Verschillende ringen 

Veel mensen denken dat trouwringen er altijd precies hetzelfde uit moeten zien. Het hoort een setje te zijn. Maar wat als jouw partner liever witgoud heeft, terwijl jij liever gewoon goud hebt? Geen probleem. Het is echt geen probleem als jullie verschillende voorkeuren hebben. Hier zijn geen regels over. Kies dus voor een trouwring die jullie allebei mooi vinden. Het is immers wel de bedoeling dat jullie de sieraden de rest van jullie leven dragen. Dan is het wel belangrijk dat je ook echt tevreden bent. Wees dus zeker niet bang om verschillende keuzes te maken. 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Andere bekeken ook