Full Width Featured Image With Sidebar
  • Home
  • /
  • Blog
  • /
  • Maak afvallen simpel met een afvalshake

Je kunt verschillende redenen hebben om af te willen vallen. Soms heeft het een medische reden, maar vaak zit je gewoon niet lekker in je vel en vind je dat er best wel een paar kilo af kan. Zodat je weer in je favoriete spijkerbroek past bijvoorbeeld. Maar je weet ook dat het niet verstandig is om drastisch op dieet te gaan. Want het effect van veel afvallen is het minstens zoveel weer aankomen, daar heb je uiteraard geen behoefte aan. Met een afvalshake vind je de juiste balans tussen een gezond voedingspatroon en verantwoord afvallen.

Calorieën tellen of een gezond eetpatroon

Bij afvallen denk je al snel aan calorieën tellen. Je wilt tenslotte een patroon doorbreken en daarvoor moet je weten wat je allemaal op een dag eet. Dat is natuurlijk ook zo. Vaak zijn het de koolhydraten en calorieën die bijdragen aan je gewichtstoename. Maar het komt niet altijd uit om precies uit te rekenen waar je maaltijd uit bestaat. En daarnaast, als je dingen gaat strepen in je maaltijden is de kans aanwezig dat je belangrijke voedingsstoffen gaat missen, zoals eiwitten.

Een afvalshake als onderdeel van je dagelijkse voeding

Om af te vallen moet je natuurlijk letten op wat je eet. Vooral de tussendoortjes kunnen de boosdoener zijn. Maar dat je trek hebt in een tussendoortje kan ook komen doordat je bij de maaltijden niet voldoende voedingsstoffen binnen krijgt, waardoor je eerder trek hebt. En als dan een paar uur na de lunch de volgende maaltijd voorlopig nog niet in zicht is, dan kies je voor een tussendoortje. Maar als je nu zorgt dat je tijdens de lunch een afvalshake drinkt, dan hou je het gemakkelijker vol en kom je niet in de verleiding om extra te eten.

Wat is het voordeel van een afvalshake

Een afvalshake hoef je niet per se tijdens de lunch te drinken, je kunt het ook als ontbijt nemen, of als avondmaaltijd. Doordat in een afvalshake veel vezels zitten, zul je een verzadigd gevoel hebben en dus minder snel trek hebben. Daardoor kun je de tijd tussen de maaltijden gemakkelijker overbruggen. Een afvalshake bevat ook de voedingsstoffen die je normaal gesproken ook uit een maaltijd zou halen, zoals eiwitten en vitamines. Dat maakt deze afvalshakes volwaardige maaltijdvervangers. Daarnaast zitten er weinig suikers in afvalshakes. Als je het inneemt met water of melk, dan hou je de inname van koolhydraten dus laag.

Een goede combinatie van afvallen en sporten

Een ander voordeel van een afvalshake is dat je het ook kunt gebruiken als je wilt afvallen en daarbij ook een sportief doel hebt. Doordat de afvalshake veel eiwitten bevat, draagt het bij tot de groei van je spiermassa. Bovendien zorgt eiwit ook voor de instandhouding van je spierweefsel. De opbouw van spierweefsel zorgt daarnaast ook nog eens voor een goede stofwisseling. En dat draagt weer bij tot het verbranden van calorieën. Dus ook voor een uitgebalanceerd sportdieet waar je spieren wil ontwikkelen en ook wil werken aan een gezond gewicht, is de afvalshake een goede oplossing.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Andere bekeken ook