Full Width Featured Image With Sidebar
  • Home
  • /
  • Blog
  • /
  • Aankleding aan de eettafel aanpassen: wat kun je veranderen?

Heb je al een hele tijd dezelfde styling aan de eettafel en heb je eens zin in een andere look? Dat is helemaal begrijpelijk! Het is tof om van tijd tot tijd je interieur te vernieuwen. Dit maakt dat je van de aankleding kunt blijven genieten. Gelukkig zijn er bij de tafel veel kleine aanpassingen te maken, die ervoor zorgen dat je weer met meer plezier kunt dineren. Waar je allemaal aan kunt denken? We delen leuke tips!

Nieuw bestek

Het bestek speelt meestal een hoofdrol aan de tafel. En toch kiezen we vaak voor vrij saai bestek. Als je echt wilt uitpakken, ga je voor uniek bestek. Denk aan goudkleurig bestek: dat zorgt voor een geheel ander aanzicht aan tafel! Ook bestek in het zwart is een ware trend. Ga eens voor een andere kleur in plaats van het gebruikelijke zilver, als je voor zo’n speciale look wilt gaan. Houd je de styling toch liever meer basic? Ander bestek in het zilver zorgt ook al voor een nieuwe look bij het dineren. Bevindt jouw eettafel zich in de keuken? Schaf dan gelijk wat nieuwe keuken accessoires aan zodat het geheel een hele nieuwe uitstraling heeft.  

Andere borden

Niet alleen het bestek is essentieel aan tafel, maar ook de borden. Heb je eenvoudige, witkleurige borden op tafel staan? Hoewel daar natuurlijk helemaal niets mis mee is, is het toch begrijpelijk dat je er na verloop van tijd op bent uitgekeken. Doe dit eens helemaal anders: kies borden in een opvallende kleur. Groen, blauw, bruin of rood: borden zijn er in alle kleuren van de regenboog te vinden. Je kunt ook denken aan een geheel nieuwe set, waarbij je tevens de schaaltjes in een gelijke look kiest. Denk verder na over kleurcombinaties met de andere onderdelen op tafel. Zo staat goudkleurig bestek beeldig bij roestoranje borden – om maar een voorbeeld te geven.

Nieuwe glazen

Vaak wordt er bij een maaltijd ook wat gedronken. Of het nu gaat om waterglazen of wijnglazen: misschien heb je wel baat bij andere glazen aan tafel. Zo zijn glazen met reliëf ware eyecatchers op tafel. Dit valt meer op dan een eenvoudiger glas! Ook de vorm van het glas telt mee. Denk bijvoorbeeld eens aan een breder, lager waterglas, in plaats van een standaard hoger glas. Hier geldt opnieuw: het zit ‘m in de details!

Overige decoratie op de tafel

Ten slotte is er nog de overige decoratie op tafel om aan te denken. Ga voor nieuwe placemats of een ander tafelkleed, in een leuke print. En dan nog: zet je bijvoorbeeld wel eens een kaarsje op tafel? Of een plantje? Als je dit eigenlijk nooit doet, kun je daar nu eens voor kiezen. Plaats de kaars uiteraard in een fraaie kandelaar, en het plantje in een mooie plantenpot. Zo is de decoratie compleet!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Andere bekeken ook