Full Width Featured Image With Sidebar
  • Home
  • /
  • Blog
  • /
  • 7 verkoelende tips tijdens de hitte!

Met de officiële start van de zomer stijgt de temperatuur snel, zelfs in ons kleine landje. Maar laten we eerlijk zijn, soms kan de hitte echt overweldigend worden tijdens deze zomerse dagen. Wanneer de warmte je omringt, zoek je naar manieren om af te koelen. Geen zorgen! Wij, van De Gezonde Wereld, hebben 7 fantastische tips om te ontspannen tijdens dit hete weer!

Lion’s Mane

Deze paddenstoel staat bekend om zijn positieve effect op het zenuwstelsel. Al eeuwenlang wordt Lion’s Mane gebruikt in de traditionele Chinese geneeskunde vanwege zijn kalmerende en verfrissende eigenschappen. Bovendien is Lion’s Mane een uitstekende aanvulling op je supplementenroutine, omdat het gunstig is voor geheugen en concentratie*. Ideaal om koel te blijven, zelfs tijdens hete dagen! Als je Lion’s Mane wilt kopen, is het belangrijk om met een professional te praten voordat je nieuwe supplementen probeert, vooral als je al medicijnen gebruikt of gezondheidsproblemen hebt. Lion’s Mane kopen kan op de website van De Gezonde Wereld.

Hydrateer en geniet van sappig fruit

Op warme dagen verlies je meer vocht door zweten, dus het is belangrijk om meer te drinken dan normaal. Koud water is geweldig, maar wist je dat thee ook een slimme keuze is? Je lichaam past zich gemakkelijker aan aan de warmte van thee, waardoor je lichaamstemperatuur daalt. En vergeet niet om wat heerlijk sappig fruit te eten – het helpt je vochtniveau op peil te houden en laten we eerlijk zijn, fruit is gewoon verrukkelijk!

Houd je koel: hoofd, nek en polsen

Als de hitte je omringt, is het heerlijk om je nek en hoofd te verfrissen met een koud washandje. Je kunt ook je enkels en polsen af en toe onder koud water houden. Het is verkoelend en brengt direct verlichting!

Verwen jezelf met een voetenbad

Als je wat extra tijd hebt, trakteer jezelf dan op een verfrissend voetenbad. Het doet wonderen om je opgewarmde lichaamstemperatuur te verlagen.

Creëer een koele thuisomgeving

Het mag misschien niet erg knus klinken, maar houd je huis overdag goed afgesloten. Geen open deuren of ramen, zodat de hitte buiten blijft. Houd je (zonwerende) gordijnen of rolluiken gesloten wanneer de zon schijnt. En vermijd uitgebreid koken, omdat dit de binnentemperatuur verhoogt. Wanneer de avond komt en het koeler wordt, kun je alles openen om lekker te luchten.

Doe zoals de spanjaarden: neem Een siësta

Waarom ingewikkeld doen als het simpel kan? Kies ervoor om op (extreem) warme dagen een verfrissend middagdutje te doen, direct na de lunch wanneer de zon op zijn hoogste punt staat. Wij, van De Gezonde Wereld weten het zeker, na een dutje voel je je weer opgeladen en energiek.

Geen stress

Last but not least: laat het gewoon over je heen komen. Doe het rustig aan en minimaliseer stress. Stress kan je hartslag verhogen, wat je nog warmer maakt. Ontspan en geniet! Sport ook niet op het heetste moment van de dag. Als je wilt bewegen, doe het dan ’s ochtends vroeg of ’s avonds als het wat koeler is. Geniet van de zomer!

*Evaluatie van gezondheidsclaims is in uitvoering.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Andere bekeken ook