Full Width Featured Image With Sidebar
 • Home
 • /
 • Blog
 • /
 • 6 Handige kledinghacks voor ouders

De tijd vliegt, zeker als je druk bent met je gezin, werk en sociale leven. Dus een paar handige kledinghacks waarmee je als ouder tijd, gedoe of geld kunt besparen, zijn nooit weg, toch? Ontdek hieronder onze praktisch lifehacks voor ouders.

1. Thuis kindervoeten opmeten

Thuis de voeten van je kinderen opmeten is handig, bijvoorbeeld als je online schoenen wilt bestellen. Maar het bespaart ook tijd en gedoe in de schoenenwinkel. Het makkelijkste is om voeten te meten terwijl je kind staat:

 • Leg twee vellen wit papier op de grond, bijvoorbeeld uit je printer;
 • Laat je kind op beide vellen staan;
 • Trek met een potlood een lijn om de voeten van je kind.
 • Meet met een meetlint de voeten van je kind van de hiel tot de grootste teen. 
 • Meet deze afstand en tel er 1 cm bij op als groeiruimte.
 • Meet beide voeten: voeten zijn vaak een beetje verschillend.
 • Kijk in deze tabel voor de bijbehorende schoenmaten.

2.Vouw babykleding in vierkantjes

Misschien ben je geen fan van opruimgoeroe Marie Kondo. Maar opvouwen kan ze. Vouw babykleding net als zij zoveel mogelijk in hetzelfde formaat vierkantje. Ook is het handig om kinderkleding die je opgevouwen hebt, verticaal te bewaren en niet neer te leggen. Zo houd je alles overzichtelijk, je bespaart ruimte en hoeft minder te zoeken. Kijk in deze handige video hoe Marie Kondo kinderkleding opvouwt.

2. Gebruik het lipje van blikje voor kledingkast

Hangt de stang in de kledingkast al helemaal vol met hangertjes? Haal het metalen lipje van een blikje frisdrank en plaats deze over het haakje van de kledinghanger. Nu kun je aan dit lipje een tweede kledinghanger hangen. Zo kun je nog meer kinderkleding kwijt. 

4.Label kinderkleding snel met stickers voor school

Label met stickers voor kleding snel de kleren, schoenen en accessoires van je kinderen. Handig als je kind naar de kinderopvang of school gaat, maar ook als je meerdere kinderen hebt. Zo voorkom je gezoek naar kledingstukken en discussies over wat van wie is. Er zijn speciale stickers voor school die je kunt personaliseren met de naam van je kind en een leuke afbeelding. 

Extra tip: In plaats van naamstickers om kinderkleding te labelen kun je ook snelle instrijklabels gebruiken. Deze strijk je binnen een paar seconden in kleding. 

5. Was sokjes in een waszak

Kleine sokjes willen nog wel eens blijven steken in de wasmachine. Voorkom dat sokjes kwijtraken en was ze in een waszak. 

6.Gebruik verschillende wasmanden

Een huis met kinderen betekent extra was! Bespaar tijd bij het sorteren van de was: plaats verschillende wasmanden op plekken waar de vuile was zich verzamelt: kinderkamers, badkamer, slaapkamer, etc. Dat scheelt vuile was oprapen van de vloer. Ook is het handig om wasmanden eventueel te labelen. Zo weet iedereen in het gezin precies welke wasmand voor de donkere was is, welke voor witte, welke voor beddengoed, handdoeken enzovoorts. 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Andere bekeken ook