Full Width Featured Image With Sidebar
  • Home
  • /
  • Blog
  • /
  • 5 ‘power vrouwen’ die succesvol ondernemen

Vrouwelijke ondernemers laten zien hoe creativiteit, visie en moed hen in staat stelden innovatieve bedrijven op te zetten in verschillende marktsegmenten. Deze voorbeelden kunnen worden gebruikt om degenen die streven naar een gelijkwaardiger wereld en met meer leiderschap kansen kracht te geven en te inspireren!


Ondernemerschap is meer dan alleen een BV oprichten en dan hopen dat het goedkomt. Het bestaat uit het identificeren van een kans op actie en winst, en gaat hand in hand met creativiteit, planning en discipline. In dit concurrentie scenario winnen vrouwelijke ondernemers aan belang. Volg mee en maak kennis met deze inspirerende trajecten!

Arianna Huffington

Arianna Huffington is een Grieks-Amerikaanse onderneemster en oprichtster van The Huffington Post, een nieuwssite die zij in het leven riep om persoonlijke columns te publiceren en die uitgroeide tot een internationaal erkende website.

De site werd verkocht voor 300 miljoen dollar. Arianna is momenteel ook adviseur van Uber en een van de meest invloedrijke executives ter wereld.

Mae Jemison

Dr. Mae Jemison is erkend voor diverse prestaties als ondernemer, arts, astronaut en wetenschapper. Zij was de eerste zwarte vrouw die de ruimte in ging in 1992. Het jaar daarop nam Mae ontslag bij NASA om haar eigen bedrijf te beginnen, Jemison Group.

Het doel van de onderneming was geavanceerde technologische oplossingen te implementeren in het dagelijks leven van de mensen, zoals zonne-energieprojecten in ontwikkelingslanden en satelliet telecommunicatie ter verbetering van de gezondheid in West-Afrika.

Mary Kay Ash

Geboren in 1918 in een niet rijke familie, werkte Mary 25 jaar voor Stanley Home Products. Toen zij zag dat een jongere, minder gekwalificeerde man – die zij zelf had opgeleid – in haar plaats werd bevorderd, besloot zij het bedrijf te verlaten.

marykay
Mary Kay Ash

Nadat ze een boek had geschreven om vrouwen te helpen slagen op de arbeidsmarkt, realiseerde Mary zich dat ze een compleet bedrijfsplan had samengesteld. Toen, in 1963, besloot zij al haar spaargeld (5.000 US$) te riskeren om een bedrijf in cosmetica te beginnen.

Ja, zij stichtte het beroemde en succesvolle Mary Kay, dat vandaag producten verkoopt in meer dan 35 landen en een verkoopteam heeft van meer dan 2 miljoen mensen. Mary stierf in 2001, maar haar nalatenschap blijft voortbestaan.

Kylie Jenner

Kylie Jenner is pas 23 jaar oud, maar ze is nu al de jongste miljardair-ondernemer ter wereld. Dat komt omdat ze in 2015 een cosmeticalijn genaamd Kylie Cosmetics lanceerde en sindsdien een geschat vermogen van $900 miljoen heeft vergaard, een succes dat ze toeschrijft aan digitaal ondernemerschap.

Volgens Forbes, dat de jonge vrouw opnam in zijn jaarlijkse ranglijst van miljardairs, eindigde het bedrijf, dat Kylie als enige eigenaar heeft, 2018 met een omzet van, ongeveer, 360 miljoen dollar.

Duília de Mello

Wie zei dat vrouwen zich niet in de wereld van de wetenschap kunnen wagen? Duília de Mello is een goed voorbeeld dat het kan – en met uitmuntendheid! In de loop van haar gedenkwaardige carrière heeft zij deelgenomen aan belangrijke ontdekkingen en een boek uitgebracht, Leven met de Sterren, waarin zij verhaalt over haar parcours.

Al haar toewijding heeft vruchten afgeworpen: vandaag is Duília geassocieerd onderzoeker bij de NASA en hoogleraar aan een belangrijke universiteit in de Verenigde Staten, CUA (Katholieke Universiteit van Amerika).

Zoals we hebben gezien, is er geen tekort aan inspirerende en transformerende voorbeelden van vrouwelijke ondernemers die hun creativiteit, zakelijke visie en vastberadenheid hebben gebruikt om hun dromen te verwezenlijken en de empowerment van andere vrouwen aan te moedigen!

Wat dacht je ervan om je te laten inspireren door deze krachtige vrouwen en je eigen ondernemerschap project te starten?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Andere bekeken ook