Full Width Featured Image With Sidebar
  • Home
  • /
  • Blog
  • /
  • Wat zijn de 5 beste voedingsmiddelen voor wittere tanden?

Een stralende lach. Dat wil toch iedereen? Stel je voor dat iemand een hele mooie lach heeft, maar met gele tanden? Daar moet je toch niet aan denken? En al helemaal niet bij jezelf? Hieronder lees je vijf verschillende voedingsmiddelen waardoor jouw tanden witter worden!

Aardbeien
Een aardbei. Welke Nederlander kent ze niet? Een hele lekkere zoete vrucht. Als je aan een aardbei denkt, dan zou je niet gauw denken dat het je tanden witter maakt. In de aardbei zelf zit een zuur die de tanden witter maken. Zorg ervoor dat je de aardbei goed over je tanden wrijft. Idealer dan dit kan toch bijna niet? Een heerlijke snack die jouw tanden witter maken. De Tandarts Breda zal versteld staan als ze jou bij de volgende afspraak zien!

Appel
Op de tweede plaats staat weer zo’n lekkere vrucht. Ook hierbij geldt dat je de appel langs je tanden moet laten komen. Omdat je op een appel kauwt en bijt worden je tanden vanzelf gepoetst. Je hoeft dus geen extra handelingen uit te voeren. Eet een appel en krijg wittere tanden!

Melk
Vroeger stond het op de melkpakken: ‘Melk zorgt voor een sterker tandglazuur!’ Dit blijkt nog eens waar te zijn ook. In melk zitten de mineralen calcium en fosfor. Deze twee zorgen voor een sterk tandglazuur. Als je morgenochtend je dagelijkse beker melk leegdrinkt, spoel dan de melk extra goed langs te tanden.

Sinaasappelschil
Heb je wel eens een sinaasappel gegeten nadat je je tanden hebt gepoetst? Waarschijnlijk is het je dan wel bij gebleven. Dit is geen prettige ervaring. Een sinaasappel bevat een zuur wat de tanden aantast. En nu hoor ik je denken: ‘Hoe kan dit dan een van de tips zijn voor een witter gebit?’ Dat ga ik je nu vertellen. In de schil is het zuur minder aanwezig. Daarom zou je met een sinaasappelschil over je tanden kunnen wrijven. Het is wel aan te raden om dit minimaal een uur na het eten van de sinaasappel zelf te doen om het tandvlees niet te beschadigen.

Kurkuma
Kurkuma is een Indisch kruid dat steeds vaker gebruikt wordt bij het koken. Dit kruid is geel, maar in tegenstelling tot de kleur maakt het je tanden witter. Dit kruid kan je direct op je tanden wrijven of veel door je maaltijden heen doen. Een bijkomend voordeel van Kurkuma is dat je tandvlees ook gelijk gereinigd wordt.

Deze vijf voedingsmiddelen kunnen je een witter gebit geven. Het is zeker het proberen waard! Maar… het poetsen van je tanden en regelmatig naar de tandarts gaan is het allerbeste remedie voor witte tanden en een stralende lach!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Andere bekeken ook