Full Width Featured Image With Sidebar
  • Home
  • /
  • Blog
  • /
  • 5 tips voor het uitzoeken van de perfecte trouwjurk

Staat de mooiste dag van je leven, je trouwdag, inmiddels ingepland in de agenda? En komt die prachtige dag steeds dichterbij? Dan is het hoog tijd om op zoek te gaan naar passende bruidsmode voor die grote dag. Qua trouwjurken is het aanbod tegenwoordig erg groot. En dat kan het lastig maken om te kiezen uit de vele soorten en stijlen die er vandaag de dag zijn.

Dit artikel over trouwjurken en hoe je de perfecte bruidsjurk kiest, gaat je verder helpen. Doe inspiratie op via de onderstaande vijf tips, die je helpen om de beste bruidsmode te vinden. Dan loop je er straks als bruid prachtig bij en krijgt de mooiste dag van je leven nog meer cachet!

1. Kies een stijl die bij jou als persoon past

Belangrijk bij het maken van een keuze uit de vele trouwjurken van tegenwoordig, is dat je kiest voor een bruidsjurk die past bij jou als persoon. Ben je een elegante vrouw, die er klassiek stijlvol bijloopt in het dagelijkse leven. Ga dan voor bruidsmode met dezelfde uitstraling. Een klassieke, stijlvol vormgegeven bruidsjurk is dan een goede optie.

Ben je daarentegen minder elegant, maar eerder stoer en lekker modern? Kies dan voor een eigentijdse, gewaagde trouwjurk. Bijvoorbeeld een felgekleurde bruidsjurk of een trouwjurk met een blote rug. En zo zijn er nog tal van andere mogelijkheden, zoals een vintage stijl of een romantische look. Het maakt eigenlijk niet uit wat je kiest, als de jurk en bruidsmode maar passen bij jou als persoon.

2. De stof van de bruidsjurk

De stofsoort is een ander aandachtspunt om rekening mee te houden. Ga je voor een zachte en comfortabel zittende jurk? Dan is een zijden trouwjurk een prima keuze. Heb je liever een wat ruwere stof, die rijk is aan patronen? Kies dan voor een trouwjurk van piqué. Ga je voor zacht en luxe? Dan is een kanten bruidsjurk een goede optie!

3. De kleur van je jurk

De kleur die je bruidsjurk moet hebben, hangt natuurlijk af van je smaak en stijl. Maar weeg ook je huidskleur mee. Gebroken wit is altijd een veilige keuze en wordt dan ook door de overgrote meerderheid van de bruiden uitgekozen. Wit staat ook mooi als je een (wat) donker(d)e(r) huidskleur hebt. 

Toch is het van belang om ook jouw persoonlijke stijl mee te laten wegen in de keuze voor een bruidsjurkkleur. Zo is roze of rood natuurlijk ideaal als je een romantische look nastreeft. En blauw straalt elegantie en betrouwbaarheid uit. Er zijn dus tal van mogelijkheden op het vlak van kleur.

4. Pasvorm

Koop nooit een bruidsjurk zonder deze te passen en op maat te laten maken. De pasvom is cuciaal, omdat je op je bruidsdag er niet alleen chique of stijlvol, maar ook lekker en ontspannen bij wilt kunnen lopen. Bij gespecialiseerde bruidszaken kunnen couturiers en specialisten je helpen om de juiste maat te vinden en jouw jurk helemaal te personaliseren qua pasvorm.

5. De prijs van de jurk

Zoek je een voordelige jurk? Kies dan voor de voordelige prijs van katoen. Maar als dat je niet luxe genoeg is, dan is de zware en ruwe stof brokaat een goed idee. Deze stof bestaat uit bedrade garen die goudkleurig en/of zilverkleurig zijn en straalt veel luxe uit.

Eventueel kun je opteren voor het aanschaffen vn een tweedehands jurk. Door te kiezen voor een gebruikte jurk, kun je veel geld besparen. De trouwdag is al duur genoeg en tegenwoordig is elke euro mooi meegenomen!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Andere bekeken ook

Stop met werken met je handen, tijd voor wat speeltjes!

Bekijken