Full Width Featured Image With Sidebar
  • Home
  • /
  • Blog
  • /
  • 5 Tips voor het kopen van goede verlichting!

We kunnen ons allemaal ergens wel in vinden. Een ding is zeker, we houden allemaal van licht. Licht geeft een fijn en warm gevoel en zorgt ervoor dat onze stemming verbetert. Hoewel het natuurlijk fijn is om ‘s morgens wakker te worden met het zonnetje in je gezicht, is een lichte woonkamer of slaapkamer toch wel een echte luxe. Het is dan ook niet gek dat steeds meer mensen bewust kiezen voor de beste verlichting in huis. Maar wat is nu eigenlijk de beste verlichting en waar moet je op letten bij het kopen ervan? In dit artikel geven we 5 tips!

1. Kies de juiste lamp

Bij het kiezen van de juiste lamp is het belangrijk om na te denken over het doel van de lamp. Wil je de lamp gebruiken om een leesboek te kunnen lezen? Kies dan voor een hanglamp of tafellamp met een stevige, gerichte lichtbron. Wil je de lamp gebruiken om sfeer te creëren in de woonkamer? Kies dan voor een sfeervolle floorlamp of een mooie wandlamp. Hierbij is het slim om te kiezen voor een webshop of winkel met een ruim aanbod zoals bijvoorbeeld lampdirect.

2. Let op het licht

Niet alle lampen geven hetzelfde licht. Het ene licht is feller dan het andere. Het is belangrijk om te kiezen voor een lamp met het juiste licht, afgestemd op het doel van de lamp. Wil je graag een rustige, sfeervolle woonkamer? Kies dan voor een lamp met een zachtere gloed. Wil je een energieke, vrolijke woonkamer? Kies dan voor een lamp met een helderder licht.

3. Kies de juiste kleur

De kleur van het licht is ook belangrijk. Wil je een rustige sfeer in huis? Kies dan voor een lamp met een gedemptere kleur, zoals een lamp met een amberkleurige gloed. Wil je een energieke, vrolijke sfeer? Kies dan voor een lamp met een helderdere kleur, zoals een lamp met een witte gloed.

4. Let op het formaat

Het is niet alleen belangrijk om te kijken naar de kleur en het licht, maar ook naar het formaat van de lamp. Een lamp die te groot is voor de ruimte, zal de ruimte overweldigen. Een lamp die te klein is, zal niet voldoen aan de verlichtingseisen. Kies dus een lamp die qua formaat past bij de ruimte en bij het doel van de lamp.

5. Let op het label

Als je een nieuwe lamp gaat kopen, is het belangrijk om te letten op het label. Het label geeft namelijk aan hoeveel licht de lamp geeft en hoe zuinig de lamp is. Een lamp met het label ‘A++’ is bijvoorbeeld erg zuinig. Dit is een lamp die weinig stroom verbruikt en dus ook goed is voor het milieu.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Andere bekeken ook