Full Width Featured Image With Sidebar
  • Home
  • /
  • Blog
  • /
  • 5 tips tegen haaruitval bij vrouwen

Heb je de laatste tijd steeds haren op je kussen of zit je hele borstel vol met haren na het borstelen van je haar? Als het steeds meer begint op te vallen, is het tijd om aan de bel te trekken. Je wilt kale plekken of heel dun haar natuurlijk het liefst voorkomen. Als je te maken hebt met haaruitval, zijn er een aantal dingen die je kunt doen om dat tegen te gaan. Wij helpen je op weg en zetten hieronder vijf tips op een rij. 

Gezond eten

Een belangrijke tip om je haaruitval te verminderen, is door gezond te eten. Dat heeft namelijk invloed op de dikte van je haar. Hoe gezonder je eet, hoe groter de kans op gezond en vol haar. Zorg in ieder geval dat je genoeg vitamine B, C en E, ijzer, zink en eiwitrijkvoedsel binnenkrijgt. Zulke voedingsstoffen laten je haar sneller groeien en dat vermindert je haaruitval. Naast gezond eten is ook voldoende water drinken een must voor een volle haardos. Een aanrader is om minimaal anderhalve tot twee liter water te drinken iedere dag.

Meer bewegen

Veel bewegen heeft ook een positief effect op de gezondheid van je haar. Het is dus een aanrader om meer te bewegen. Hoe meer je beweegt, hoe beter je bloedsomloop is. Als je weer mooi haar wilt hebben, is dat van groot belang. Door meer te bewegen blijft je hoofdhuid gezond en dat gaat haaruitval tegen. 

Vermijd hitte zoveel mogelijk

Ben je iemand die veel gebruikmaakt van een föhn, stijltang of krultang? Als je te maken hebt met haaruitval, is het tijd om daarmee te stoppen. Hitte verergert het probleem namelijk alleen maar, waardoor het een aanrader is om dat zoveel mogelijk te vermijden. Laat die föhn, stijltang en krultang dus vooral voorlopig even liggen.

Minder stressen

Stress is van belang om te voorkomen als je weer mooi en dik haar wilt krijgen. Als je in merkt dat je de laatste tijd best stressvol bent, is het goed om te kijken naar hoe je daar verandering in kunt brengen. Stress en haaruitval is namelijk niet de beste combinatie. Stress verminderen is mogelijk door bijvoorbeeld meer te sporten, te zorgen voor een betere nachtrust, te stoppen met roken of alcohol en door de ontspanning op te zoeken. Probeer dingen waar je stress van krijgt zoveel mogelijk te vermijden.

Overweeg een haartransplantatie

Als je al van alles geprobeerd hebt om weer een volle, gezonde haardos te krijgen maar het niet lukt, is een haartransplantatie iets om over na te denken. Mocht je daarvoor in aanmerking komen, dan is dat een goede manier om haarproblemen te verminderen. Kies je voor een haartransplantatie, dan zijn dun haar en kale plekken verleden tijd. Door de haren die geïmplementeerd worden, is het mogelijk om weer een gezond kapsel te krijgen. Waar haartransplantatie voornamelijk populair was onder mannen, gebeurt het tegenwoordig ook steeds vaker bij vrouwen. Hoewel het een ingrijpende verandering is, kan het wel een goede oplossing zijn als je onzeker bent over je dunne haar of kale plekken. 

Haaruitval zo veel mogelijk tegengaan is met deze bovenstaande tips haalbaar. Houd deze tips dus zeker in je achterhoofd als je de laatste tijd veel te maken hebt met haren die uitvallen!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Andere bekeken ook

Stop met werken met je handen, tijd voor wat speeltjes!

Bekijken