Full Width Featured Image With Sidebar
  • Home
  • /
  • Blog
  • /
  • 5 Tips om te slagen voor je auto theorie examen!

Een rijbewijs is ontzettend fijn om op zak te hebben. Om deze te halen zal je een theorie- en een praktijkexamen af moeten leggen. Heb je binnenkort je theorie examen voor je rijbewijs op de planning staan, en vind je het toch wel spannend worden? Wij geven je graag 5 handige tips om te slagen voor je auto theorie examen!

Tip 1: Volg een cursus

Wist je dat minder dan de helft van de kandidaten die voor het eerst het theorie examen aflegt deze ook haalt? Met een theoriecursus wordt de kans op het behalen van jouw theorie examen gelukkig al een stuk hoger. In zo’n cursus wordt de stof helder uitgelegd en krijg je de kans om vragen te stellen over onderdelen waar je wat moeite mee hebt. Bovendien is het veel gemakkelijker om lesstof te onthouden wanneer deze aan je wordt uitgelegd dan wanneer je deze uit een boek moet leren.

Tip 2: Doe een oefen examen

Denk je dat je voldoende op je theorie examen bent voorbereid? Doe dan eens een oefen examen. Zo zie je direct hoe een auto theorie examen is opgebouwd, zie je welke onderdelen je al goed af gaan en waar je nog wat meer aandacht aan moet besteden. Het is trouwens handig om meerdere oefen examens te doen, zo krijg je een heleboel verschillende vragen te zien.

Tip 3: Pas de theorie direct doe in de praktijk

Je zult merken dat het veel gemakkelijker is om de theoriestof te onthouden wanneer je deze direct in de praktijk toepast. Dit kan tijdens je rijlessen, maar ook wanneer je als voetganger aan het verkeer deelneemt. Kijk eens om je heen, weet je wat alle verkeersborden betekenen? En wie heeft er voorrang op dat drukke verkeersplein? Zo komt de theorie tot leven en zul je merken dat je het veel beter in je opneemt.

Tip 4: Begin op tijd

Het zal geen verrassing zijn dat het niet handig is om pas de avond voor je theorie examen te beginnen met leren. Geef jezelf ruim de tijd en pak je theorieboek er regelmatig even bij. Verdeel de tijd om te leren in korte blokjes en herhaal steeds voor jezelf wat je hebt geleerd. Neem tijdens het leren ook regelmatig even een pauze om de stof te laten bezinken.

Tip 5: Maak een samenvatting

De meeste mensen vinden het makkelijker om informatie te onthouden wanneer ze deze opschrijven. Daarom is het handig om tijdens het leren van je theorie of tijdens de theoriecursus aantekeningen te maken. Zo heb je meteen een lijstje met de belangrijkste informatie én heb je deze beter in je hoofd zitten. Twee vliegen in één klap dus!

De dag van het examen

De dag van je theorie examen is natuurlijk spannend. Probeer de avond van tevoren goed te slapen en neem alle spullen mee die je nodig hebt tijdens het examen (legitimatie, flesje water etc.). Heel veel succes!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Andere bekeken ook

Stop met werken met je handen, tijd voor wat speeltjes!

Bekijken