Full Width Featured Image With Sidebar
  • Home
  • /
  • Blog
  • /
  • 5 leuke woonaccessoires waar je niet snel aan denkt!

Woonaccessoires maken je interieur helemaal af. Ze geven dat extra beetje persoonlijkheid en extra beetje stijl aan een ruimte. Typische woonaccessoires zijn beeldjes voor in de kast of op tafel of schilderijen of prentjes aan de wand.

Maar wist je dat er veel meer woonaccessoires bestaan die jouw interieur kleur, fleur en stijl geven? We zetten vijf accessoires op een rijtje waar je niet zo snel aan denkt bij het inrichten van een ruimte, maar die onmisbaar zijn in jouw interieur.

Plaids

Plaids zijn er in soorten, maten, materialen en kleuren. Er zit dus altijd een plaid tussen die perfect binnen jouw woonstijl past. Een diepgrijze plaid voor een industrieel interieur bijvoorbeeld, een plaid in een aardetint voor een landelijke inrichting of een met een leuke dierenprint voor de kinderkamer. Daarnaast heeft een plaid als voordeel dat je hem makkelijk kunt verplaatsen als je inrichting toe is aan een make-over, of tijdelijk kunt opruimen. Bovendien is een plaid wasbaar. En praktisch is hij ook: je kruipt er lekker knus onder op een koude dag.

Vazen

Vazen zijn er te kust en te keur. Grote en kleine, ronde, ovalen en zelfs vierkante, met of zonder print en in alle kleuren van de regenboog. Ideaal voor het aanbrengen van kleuraccenten in een ruime en nog praktisch ook: zet (droog)bloemen of (pauwen)veren in een vaas en geef wat extra fleur aan een ruimte!

Bloemen

Als we het over vazen hebben mogen we natuurlijk bloemen niet vergeten. En daarbij horen uiteraard ook planten. Planten en verse bloemen geven een ruimte een frisse, natuurlijke uitstraling en een mooi kleuraccent. Is de ruimte niet echt geschikt voor verse bloemen, bijvoorbeeld omdat het te koud of te donker is, kies dan voor droogbloemen of kunstbloemen of -planten. Ook een leuk idee: bevestig kunstbloemen aan de muur als wanddecoratie. Eens wat anders dan het traditionele schilderijtje!

Rieten mandjes

Rieten mandjes zijn verkrijgbaar in veel verschillende formaten, kleuren en vormen. Daardoor passen ze binnen veel interieur stijlen. Gebruik mandjes als op zichzelf staande elementen, integreer ze in een tableus met bijvoorbeeld kaarsen en bloemen of gebruik ze als bloempot, zet er een windlicht met een kaars in of gebruik ze om penen in te bewaren.

Kinderwerkjes

Kinderwerkjes? Jazeker! Ook een kinderknutselwerkje kunnen heel goed gebruikt worden als accessoire. Het zijn vaak kleurrijke en originele werkjes, van een potje van klei tot een schilderij’lijstje’ van vrolijk gekleurd papier. De werkjes tonen bezoekers dat dit een huis is waar kinderen wonen, en voor kinderen is het geweldig te zien dat hun werkje een prominente plaats heeft in het huis.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Andere bekeken ook