Full Width Featured Image With Sidebar
  • Home
  • /
  • Blog
  • /
  • 5 basistips om je uiterlijk mooier te maken

Het is altijd goed om te streven naar verbetering. Je kunt werken aan je innerlijk, maar ook aan je uiterlijk. Wil je je uiterlijk nog mooier maken? Dat is een fraai uitgangspunt. Van het aanpakken van je tanden tot meer bewegen: dit zijn belangrijke basis tips.

Huidverzorging

De huid is het grootste orgaan van ons lichaam. Goede verzorging is dus zeker wenselijk! Luister daarbij goed naar wat jouw huid nodig heeft. Iedere huid vraagt immers weer om iets anders. Een droge huid is namelijk anders dan een vette huid, om een duidelijk onderscheid te noemen. Je kunt de huid voeden, met een crème of bodylotion.

Draag kleding die zacht is voor je huid. Heb je huidproblemen, zoals uitslag, bultjes of jeuk? Daar kunnen verschillende redenen aan ten grondslag liggen: van stress tot een allergische reactie op wasmiddel of de stof van je kleding. Ga op zoek naar de oorzaak en pak dergelijke problemen aan.

Haarverzorging

Kijk ook eens kritisch naar je haar. Ben je tevreden met je coupe? Je kunt er natuurlijk van alles mee doen. Vraag eens aan een kapper wat hij of zij met je haar zou doen. Het is spannend om een nieuw kapsel te nemen, maar het kan onverwacht goed uitpakken. Op dagelijkse basis zorg je zelf goed voor je haar. Gebruik bijvoorbeeld voedende producten, om je haar er gezonder uit te laten zien.

Er zijn ook speciale haarmaskers, voor ieder haartype. Was je haar niet dagelijks: dit is doorgaans niet nodig. Ook met föhnen en stijlen is het slim om een beetje op te passen, want je beschadigt je haar ermee. Af en toe kun je dit natuurlijk prima doen, maar denk er dan extra aan om je haar te voeden.

Gebit en tanden

Je gebit en tanden zijn een heel belangrijk onderdeel van je gezicht. Toch is lang niet iedereen tevreden over zijn of haar gebit. En dat is zo jammer! Je kunt namelijk veel doen om je gebit (weer) mooier te maken. Zo hoef je vandaag de dag geen traditionele slotjesbeugel meer te dragen, om tanden recht te krijgen.

Bij drsmile.nl kun je terecht voor een moderne, transparante beugel, die je niet ziet zitten tijdens het dragen. Je plaatst de stevige beugel van meerdere lagen kunststof gewoon over de onderkant en bovenkant van je gebit, en langzaamaan gaan je tanden mooi recht staan.

Pak scheve tanden volwassenen aan, om je weer zeker te voelen over je gebit. Dat niet alleen, als je tanden netjes recht staan, is je gebit ook gezonder. Dat telt uiteraard net zo goed mee! Zorg überhaupt goed voor je tanden, door te poetsen en te flossen. Als je tevreden bent over je gebit, is dat alleen maar makkelijker om te doen. Verder kiezen steeds meer mensen voor het bleken van de tanden, om tanden weer witter te maken.

tandenverzorging

Beweging

Of je het nu wilt horen of niet: beweging is heel belangrijk voor het menselijk lichaam. Zorg daarom dat je meerdere keren per week aan beweging toekomt. Je kunt intensieve beweging kiezen, met een zware workout.

Kies daarbij vooral een sport die je leuk vindt. De een staat graag in de sportschool, maar de ander vindt een teamsport juist veel passender. Ook een matige vorm van beweging telt mee, zoals een wandeling of fietstocht. Je voelt je fysiek en mentaal beter na beweging. Het is dus eigenlijk een algehele boost voor je lichaam én geest.

Van binnenuit

Echte schoonheid komt van binnenuit! Verzorg jezelf dus niet alleen van buiten, maar ook van binnen. Dit heeft onder andere te maken met voldoende beweging, zoals we hierboven al benoemen. Het zet allerlei processen in gang die goed zijn voor je gezondheid en je uiterlijk.

Ook voeding speelt een belangrijke rol: eet gevarieerd en gezond. Drink voldoende water ter hydratatie. Laat ongezonde middelen juist staan, zoals (veel) vet eten, alcohol en tabak. Het stuk schoonheid van binnenuit heeft ook te maken met zelfacceptatie en zelfliefde. Geef om jezelf en wees niet té kritisch. Je mag er zijn!

Het mooier maken van je uiterlijk kent verschillende aspecten. Pak aan wat jij belangrijk vindt. En vergeet niet om van jezelf te houden – al kan dat een ingewikkeld proces zijn, waar tijd voor nodig is.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Andere bekeken ook