Full Width Featured Image With Sidebar
  • Home
  • /
  • Blog
  • /
  • 4 tips voor stijlvolle accessoires bij je outfit

Je accessoires zijn net zo belangrijk als de kledingstukken van je outfit. Stijlvolle accessoires kunnen namelijk je outfit naar een hoger niveau tillen. Toch besteden we er vaak maar weinig aan. Dat kan anders! Maar hoe kies je de juiste accessoires én hoe combineer je ze op een manier die je outfit doet opvallen? In dit artikel delen we 4 tips voor het toevoegen van stijlvolle accessoires aan je kleding, wat je stijl ook is.

Ken je stijl

Hoe ziet jouw ideale stijl eruit? Op basis hiervan kun je de beste looks samenstellen. Ben je meer van de klassieke en tijdloze look, of houd je juist van een moderne uitstraling? Het kan ook zo zijn dat je je niet aan een enkele stijl wilt houden, maar dit juist wilt afwisselen.

Dat mag uiteraard ook, maar zorg in ieder geval dat het duidelijk is voor jezelf. Door je eigen stijl te kennen, kun je accessoires kiezen die echt bij je passen. Draag bij een minimalistische stijl bijvoorbeeld eenvoudige en elegante accessoires, zoals een paar subtiele gouden of zilveren sieraden. Als je meer van een vrolijke of warme uitstraling houdt, kun je gaan voor kleurrijke en excentrieke accessoires, zoals grote statement kettingen en armbanden. Laat je stijl tot in de details zien, ook met je iPhone 15 hoesje van smartphonehoesjes. Kies je bijvoorbeeld voor een felle kleur of liever een basic hoesje? Ook een bijzondere print is een optie, of een hoesje met een koord eraan. Ga maar eens na hoe vaak je je telefoon in je handen hebt: het hoesje telt daarom zeker mee als accessoire.

Less is more

Hoewel accessoires belangrijk zijn, is het wel slim om een goede balans te houden. De bekende uitspraak ‘less is more’ geldt ook voor accessoires. Voeg niet te veel accessoires aan je outfit toe, maar kies juist een paar mooie stukken.

Denk aan een armband in combinatie met oorbellen, maar niet per se met ook nog een ketting erbij. Het is de bedoeling om de juiste accenten te leggen met accessoires: daar is maar weinig voor nodig. Het toevoegen van te veel accessoires kan rommelig overkomen. Het is daarbij extra bijzonder als je accessoires een verhaal vertellen. Misschien draag je een armband die je hebt gekregen van een dierbare, of een riem die je hebt gekocht tijdens een speciale reis. Deze persoonlijke stukken voegen betekenis toe aan je outfit.

Mix en match

De paar stukken die je draagt als accessoire, mogen wel de aandacht trekken. Maak je outfit interessanter door verschillende materialen en texturen te combineren. Trek bijvoorbeeld een zijden blouse aan en combineer deze top met leren accessoires, zoals een riem en een tas. Dit geeft een mooi contrast tussen glad en ruw. Het mixen van materialen en texturen kan je outfit een unieke uitstraling geven en ervoor zorgen dat je accessoires echt opvallen.

Al is het belangrijk om hierbij te zeggen: ga natuurlijk wel weer na of dit bij jouw stijl past. Je kunt namelijk juist ook kiezen voor een subtielere look. Het ligt trouwens tevens aan de gelegenheid. Voor formele gelegenheden, zoals een bruiloft of een zakelijke bijeenkomst, kun je klassieke en ingetogen accessoires dragen. Denk aan parelsieraden en een clutch. Voor informele bijeenkomsten kun je meer speelse en kleurrijke accessoires kiezen.

Contrast en balans

Hoewel mixen en matchen dus kan, kies je tegelijkertijd voor balans in je outfit. Dit gaat bijvoorbeeld mis als je een rode jurk draagt, met daarbij rode schoenen, een rode tas en rode oorbellen. Hier is meer subtiliteit nodig. Als je outfit voornamelijk uit effen kleuren bestaat, voeg dan accessoires toe met een contrasterende kleur. Die statement ketting kan dus best, maar dan wel bij een vrij basic outfit. Heb je juist al veel patronen en texturen in je kleding? Ga dan voor eenvoudige en neutrale accessoires om de balans te bewaren.

Kies accessoires die bij je stijl en bij de gelegenheid passen. Met de bovenstaande tips lukt dat: ga voor de perfecte balans, met bijzondere accessoires en details.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Andere bekeken ook

Stop met werken met je handen, tijd voor wat speeltjes!

Bekijken