Full Width Featured Image With Sidebar
  • Home
  • /
  • Blog
  • /
  • 4 Tips Voor Het Verlagen Van Je Stress

We hebben allemaal weleens last van stress. Het is een onvermijdelijk deel van ons leven. Soms kan tijdelijke stress ons stimuleren en motiveren om dingen gedaan te krijgen, maar continue stress werkt negatief en leidt tot een slechte stemming en een algemeen gevoel van onbehagen en heeft zelfs negatieve gevolgen voor je gezondheid. Stress kan allerlei oorzaken hebben, van een deadline op het werk tot een ruzie met een vriend of familielid. Gelukkig zijn er een aantal dingen die je kunt doen om je stress te verminderen. In dit artikel geven we je een aantal handige tips om je stress te verlagen.

Waarom stress slecht is voor je lichaam

Wanneer je lichaam veel interne of externe stress ervaart, is dit niet goed voor je gezondheid.  Je lichaam zal veel stress hormoon aanmaken en onder spanning komen te staan. Een gestrest lichaam wordt ook gevoelig voor schimmel- en virusinfecties. Een van de bekendste schimmels is de Candida schimmel.

Wanneer je veel Candida in je lichaam hebt, zorgt dit voor veel vervelende klachten. Denk hierbij aan vermoeidheid, niet kunnen afvallen, hoofdpijn en jeuk aan je huid. Als je meer wilt weten hoe Candida kan zorgen voor liefst 26 verschillende lichamelijke klachten (vooral bij vrouwen) download dan het gratis  E-book over de Candida schimmel inclusief checklist van de 26 lichamelijke klachten. Via deze link kun je nu gratis een E-book downloaden waarin meer uitgelegd wordt over deze schimmel. Liever video content bekijken? Dat kan ook via deze link!  

1. Doe aan regelmatige lichaamsbeweging

Regelmatige lichaamsbeweging is een van de beste manieren om stress te verminderen. Het hoeft niet veel tijd in beslag te nemen of ingewikkeld te zijn. Een kleine wandeling van 30 minuten per dag, liefst voor het slapen gaan, is al genoeg om het stressniveau te verlagen. Lichaamsbeweging vermindert stress door het verminderen van de hoeveelheid stresshormonen in je lichaam, waardoor je je rustiger en kalmer voelt. 

2. Eet gezond en voedzaam voedsel

Wat je eet, heeft een directe invloed op je stressniveau. Snelle suikers en ongezonde vetten kunnen ervoor zorgen dat je je slechter voelt en meer last hebt van stress. Voedingsmiddelen die rijk zijn aan vitamines, mineralen en antioxidanten helpen je juist om stress te verminderen. Een voedzame maaltijd geeft je lichaam de energie en verzorging die het nodig heeft om te gaan met stress.

3. Neem de tijd voor ontspanning

Ontspannen is misschien wel het laatste wat je wilt doen als je gestrest bent, maar het is een cruciaal onderdeel van het verminderen van stress. Het kan helpen om een ​​aantal technieken toe te passen die je helpen ontspannen, zoals diepe ademhaling, progressieve spierontspanning en meditatie. Door regelmatig te ontspannen, leer je om beter om te gaan met stress en kun je precies bepalen wanneer je de tijd neemt om te ontspannen en wanneer je aan de slag moet.

4. Maak tijd voor de dingen die je leuk vindt

Het is belangrijk om tijd te maken voor de dingen die je leuk vindt. Door tijd te maken voor plezierige activiteiten, zoals een hobby of een uitstapje met vrienden, kun je ervoor zorgen dat je minder gestrest bent en meer in balans bent. Als je je gestrest voelt, is het verleidelijk om alles te laten vallen en je terug te trekken, maar het is belangrijk om door te gaan met de dingen die je leuk vindt. Dit geeft je niet alleen een break van de dingen die je stress veroorzaken, maar het geeft je ook een boost van geluk en voldoening.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Andere bekeken ook