Full Width Featured Image With Sidebar
  • Home
  • /
  • Blog
  • /
  • 4 redenen waarom je in duurzaam beddengoed moet investeren

Hoeveel uur per nacht slaap jij? Idealiter slaap je rond de 8 uur; dat is volgens veel experts de ‘sweet spot’ qua nachtelijke slaapuurtjes. Om dit aantal te behalen, moet je slaapkamer sowieso volledig naar wens zijn. Je slaapkamer moet comfortabel zijn, netjes opgeruimd zijn en over een comfortabel bed beschikken.

Met alleen de aanschaf van een comfortabel bed ben je er echter nog niet. Je zou dit bed ook nog van duurzaam beddengoed moeten voorzien. Dit kost geld, maar er zijn 4 voorname redenen waarom je in duurzaam beddengoed zou moeten investeren.

Reden 1: goed voor je huid

Heb je regelmatig last van eczeem of een geïrriteerde huid? Dan heb je absoluut baat bij duurzaam beddengoed. Dit beddengoed voelt zacht aan en wekt daardoor geen irritaties op. Het beddengoed schuurt bovendien niet en bevat ook geen schadelijke stoffen. Met duurzaam beddengoed ‘verzorg’ je je huid dus optimaal, net zoals je dit met producten uit de lipikar lijn doet.

Reden 2: gaat erg lang mee

Koop je voor bijvoorbeeld €20 een hoeslaken en dekbedovertrek? Dan mag en kun je hier niet al te veel van verwachten. De prijs-kwaliteitverhouding kan bij zo’n prijs simpelweg niet in balans zijn. Dat is bij duurzaam beddengoed een ander verhaal.

Voor duurzaam beddengoed ben je in de basis meer geld kwijt. Maar, je krijgt tegelijkertijd veel meer waar voor je geld. Het beddengoed voelt dus lekker zacht aan en gaat ook nog eens lang mee. Met het oog op het milieu is dat ook nog een prettige bijkomstigheid; je hoeft niet al te vaak je beddengoed weg te gooien.

Reden 3: verbetering van je nachtrust

Irriteer je je op dit moment aan je huidige hoeslaken? Of is je dekbed- en kussenovertrek niet meer naar je zin? Dan heeft dit – direct en indirect – invloed op je nachtrust. Kies je ervoor om in duurzaam beddengoed te investeren? Dan geniet je direct van een verbetering van je nachtrust. Je ligt lekkerder en je hebt minder innerlijke irritaties. Dat uit zich in een fitter en energieker gevoel in de vroege ochtend.

Reden 4: meer comfort

Bovengenoemde redenen zorgen voor een gezamenlijke hoofdreden: je geniet van meer comfort. Het beddengoed voelt heerlijk aan, gaat lang mee en zorgt ook nog voor een verbetering van je nachtrust. Daar hoef je bovendien weinig voor te doen.

Wat is duurzaam beddengoed?

Duurzaam beddengoed is beddengoed dat sowieso aan twee eisen moet voldoen:

–       Het beddengoed is geproduceerd met een minimale invloed op het milieu. Om dit te bewerkstelligen, moet een fabrikant wel voor natuurlijke materialen kiezen. Deze natuurlijke materialen zorgen op hun beurt voor veel comfort én voor het zachte gevoel.

–       Het beddengoed gaat lang mee. Een andere eis is dat het beddengoed lang mee gaat. Je geniet hierdoor langdurig van de vele voordelen en het beddengoed belast het milieu minder. Dat is een ander geval als je beddengoed voor €20 koopt. Je weet dan zeker dat je dit beddengoed binnen mum van tijd weg moet gooien.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Andere bekeken ook