Full Width Featured Image With Sidebar
  • Home
  • /
  • Blog
  • /
  • 3 tips voor het onderhouden van je auto

Of je nu de eigenaar bent van een koopauto of juist gekozen hebt voor het leasen van een wagen, in beide gevallen moet je het voertuig onderhouden. Door dit te doen, kun je namelijk langer genieten van je auto. Vooral als je de vierwieler gekocht hebt, is dit belangrijk. Goed onderhoud is echter ook bij leaseauto’s belangrijk, zo zorg je er namelijk voor dat je bij het inleveren geen boete krijgt vanwege bepaalde beschadigingen. Maak daarom gebruik van de volgende tips om je auto optimaal te onderhouden! 

Let op de verlichting 

Vandaag de dag geven de meeste auto’s zelf aan dat een lamp vervangen moet worden. Er gaat dan namelijk een lampje op het dashboard branden. Heb je via https://www.privateleaseused.nl/ een oude wagen geleaset? Het zou kunnen dat je dan wel zelf op de verlichting van de auto moet letten. Het is immers in Nederland verplicht dat al je lampen werken, anders kun je een boete krijgen van de politie. Bovendien is het gevaarlijk, vooral in de winter als het donker is ’s avonds. Als je dan zonder licht rijdt, kunnen tegenliggers je niet zien met alle mogelijke gevolgen van dien.

Meet de bandenspanning

Daarnaast moet je ook de bandenspanning in de gaten houden. Dit beïnvloedt namelijk hoeveel brandstof je auto verbruikt, terwijl het ook effect heeft op hoe lekker je voertuig rijdt. Bij het leasen van een auto op www.privateleaseused.nl is het trouwens sowieso slim om naar de banden te kijken. Ze moeten namelijk nog genoeg profiel hebben om veilig gebruikt te kunnen worden. De bandenspanning moet daarnaast hoog genoeg zijn. Als dit niet het geval is, rijd je minder zuinig. Je kunt dit checken door de bandenspanning te meten. Kijk bovendien in het boekje om te checken wat de perfecte bandenspanning is voor je auto.

Peil de olie regelmatig

Je auto onderhouden bestaat daarnaast uit het controleren van je olie. Je moet dit regelmatig peilen, wat gelukkig een fluitje van een cent is om te doen. Weet je nog niet hoe dit precies moet? Maak je geen zorgen, we geven met alle plezier een uitleg. Eerst moet je even een stukje keukenpapier afscheuren. Ook is het belangrijk dat je auto volledig vlak staat. Vervolgens pak je de peilstok en maak je het schoon met het keukenpapiertje. Komt de olie niet aan de ‘max’? Je moet het dan direct wat bijvullen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Andere bekeken ook

Stop met werken met je handen, tijd voor wat speeltjes!

Bekijken