Full Width Featured Image With Sidebar
  • Home
  • /
  • Blog
  • /
  • 3 tips voor het inrichten van je studentenkamer

Ga je voor het eerst studeren? Dan ga je misschien op kamers. Je hebt je studentenkamer misschien al gezien, of je bent aan het rondkijken. Het zal heel anders zijn dan je kamer bij vader en moeder thuis. Een studentenkamer is vaak toch vooral saai en rommelig? Dat hoeft dus helemaal niet. Met deze drie tips voelt jouw studentenkamer als thuis.

Kies voor kleur

Eerlijk is eerlijk: de meeste studentenkamers blinken niet uit in gezelligheid. Ze zijn vaak wat rommelig, of alleen het strikt noodzakelijke is aanwezig: een bed, een bureau en een laptop. En dat alles in een saaie grijze kamer. Maak je studentenkamer een stuk gezelliger door te kiezen voor kleur!

Lichte kleuren zorgen voor wat gezelligheid en wat ruimte in je kamer. Binnenhuisarchitecten gebruiken altijd kleuren als wit, beige en crème, om een rustige indruk te creëren in je interieur. Als je ze samen combineert, maak je een oase van rust. Felle kleuren en opvallende items kunnen gewoon worden toegevoegd, voor een extra touch. De grote oppervlaktes moeten een rustige kleur hebben. Daar word je ook productiever van tijdens het studeren.

Kleed je studentenkamer warm aan

Ligt er in jouw studentenkamer linoleum? Saai, nietwaar? Kleed je studentenkamer warm aan met sfeerverhogende items. Denk bijvoorbeeld aan ronde vloerkleden, waarmee je je kamer echt je eigen smaak meegeeft. Het wordt er meteen een stuk gezelliger van.

Wil je er helemaal iets bijzonders van maken, dan is het leuk om ook je wanden aan te kleden. Met een wandkleed heb je een echte eyecatcher in je studentenkamer. Leuk, gezellig en vooral ook heel mooi.

Voeg nog wat items toe, zoals planten of een mooie lamp. Of steek af en toe een kaarsje aan. Zo creëer je warmte in je studentenkamer. Het voelt bijna als thuis.

Multifunctionele ruimtes

Studentenkamers hebben nu eenmaal niet zoveel ruimte. Daarom is het belangrijk dat je slim gebruikmaakt van de ruimte die je hebt. Je meubels kunnen bijvoorbeeld een multifunctionele functie hebben. Koop bijvoorbeeld een kleine eettafel, waaraan je zowel kunt eten als studeren. Zo hoef je geen bureau te kopen en bespaar je ruimte.

Gebruik je muren ook slim, door planken aan de muur te hangen. Daarop kun je gemakkelijk spullen opbergen. Onder je bed kun je nog een opbergbox plaatsen met wat persoonlijkere spullen, of spullen die je niet dagelijks gebruikt. Ook een studentenkamer kan gewoon netjes en opgeruimd zijn! Je moeder zal trots op je zijn.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Andere bekeken ook