Full Width Featured Image With Sidebar
  • Home
  • /
  • Blog
  • /
  • 3 Tips voor een gezond gebit!

Je doet er natuurlijk het liefste al te graag alles aan om je gebit het hele jaar door in de best mogelijke staat te houden. Je zorgt door deze verzorging namelijk altijd voor een verzorgde uitstraling en we dromen natuurlijk ook allemaal van een frisse adem. Wist je dat je zelf een aantal tips toe kunt passen om te streven naar die fantastische ”Hollywood Smile”? We hebben de drie belangrijkste tips voor een gezond gebit voor je op een rijtje gezet.

1. Kies voor de juiste soort verzorging van het gebit

Vanaf jongs af aan zijn we er allemaal mee opgegroeid om netjes drie keer per dag te poetsen. Misschien denk je er niet zo snel over na, maar dit advies wordt door tandartsen gegeven ter preventie van klachten aan het gebit. Daarom is het zeker geen overbodige luxe om dit ook de rest van je leven op te blijven volgen. Daarnaast zijn er nog een aantal extra maatregelen die je kunt nemen. Denk hierbij aan het gebruik van flossen en het gebruik van mondwater. Ook raden tandartsen aan om de handtandenborstel in te wisselen voor een elektrische tandenborstel. Op deze manier bereik je makkelijker ieder plekje in het gebit en voorkom je klachten zoals tandplak.

2. Probeer suikerhoudende dranken en cafeïne te vermijden

Een vervelende aanslag op je tanden is natuurlijk het laatste waar je op zit te wachten. Deze aanslag is vaak het resultaat van factoren zoals suikerhoudende dranken en cafeïne. Maar ook het roken van sigaretten versnelt deze aanslag op het gebit. Probeer deze invloeden dus te vermijden en profiteer sneller van een mooie en verzorgde uitstraling. Zorg er daarnaast ook voor dat je een tandpasta gebruikt die past bij jouw gebit. Zo zijn er vandaag de dag namelijk varianten voor de gevoelige tanden, maar ook voor het gebit van kids zijn er verschillende pasta’s te bestellen.

3. Geef je gebit de liefde die het verdient door een keer een bezoek te brengen aan de mondhygiënist Tilburg

Met bovenstaande tips kun je vandaag nog in je eigen vertrouwde omgeving aan de slag gaan. Ook kiezen meer en meer mensen ervoor om eens per jaar een bezoek te brengen aan de mondhygiënist Tilburg. In de praktijk wordt het gebit grondig gereinigd en je krijgt altijd een aantal handige tips om de verzorging in je eigen omgeving te verbeteren. En daar pluk jij op de lange termijn altijd de vruchten van. Wil je graag weten hoe een behandeling in de praktijk precies in zijn werk gaat? Neem gerust eens een keer contact op met de mondhygiënist en laat je vrijblijvend informeren.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Andere bekeken ook

Stop met werken met je handen, tijd voor wat speeltjes!

Bekijken