Full Width Featured Image With Sidebar
  • Home
  • /
  • Blog
  • /
  • 3 spellen die niet mogen ontbreken op een “Girls Night”

Een gezellige en leuke avond met vriendinnen, waarbij je kan genieten van lekkere hapjes en drankjes, maar ook van een spel! Welke spelletjes zijn een echte toevoeging aan je meidenavond? Dit artikel geeft aan welke 3 spellen niet mogen ontbreken op een meidenavond, Lees dus snel verder!

Ticket to Ride

Ticket to Ride valt onder de bord- en dobbelspellen. Dobbelspellen zijn een aantrekkelijke manier om vele avonden plezier te beleven. Je kunt met ticket to ride, reizen, zonder dat je de deur ervoor uit hoeft. Hoe bijzonder is dat?

Leg het speelbord op een stabiele ondergrond, zoals een tafel neer. Iedere speler kiest een kleur. Ook fiches worden alvast neergezet. Ook zijn er treinkaarten, locomotieven en routekaarten aanwezig. Wat is het doel van dit spel eigenlijk? Je bouwt als het ware een route, waarbij het de bedoeling is dat je van de ene naar de andere stad reist. Dit moet gebeuren zonder enige onderbreking. Is het gelukt en heb je de weg zonder onderbrekingen kunnen voltooien? Dan kun jij de winnaar zijn van dit avontuurlijke spel!

Ik heb nog nooit

Ik heb nog nooit, is een hilarisch spel om niet snel te vergeten. Dit spel zit vol verborgen grappen. Tijdens het spelen zullen jij en je vriendinnen, verzekert zijn van vele lachbuien. Aanschouw verschillende anekdotes, vreemde situaties en spanning. Welk geheim ontrafel je dit keer over jezelf of je vriendinnen? Dat is elke keer weer de vraag die beantwoordt gaat worden. Je leert iedereen bovendien stukken beter kennen. Onthul meer dan 200 verbazingwekkende weetjes, waarover je nog langere tijd na kunt kletsen.

Hoe begin je eigenlijk? De eerste speler pakt een kaart en leest de vraag, waarbij de eerste zin bestaat uit de woorden: “Ik heb nog nooit”. Dit kan een stelling zijn, zoals: ik heb nog nooit met iemand gedatet, waarvan ik de naam niet wist. Kun jij de vraag niet met een ja beantwoorden, maar een vriendin wel? Dan neemt deze vriendin een slok van een drankje. Wil je het spel liever niet spelen met drank? Dan kun je kiezen voor het spelen met munten, of iedere speler steekt een hand op, zodra een vraag van toepassing blijkt te zijn.

30 seconds

Het laatste spel is een echte aanrader en mag niet ontbreken op een ” Girls Night “. 30 seconds is bekend en geliefd onder vele spelliefhebbers. Het spel is gelukkig niet al te moeilijk, maar staat wel garant voor vele uurtjes pret. Is iemand uit de groep al bekend met de spelinstructies? Dan is het helemaal eenvoudig want dan kun je gedurende het spelen, de vaardigheden leren.

Ook aan de naam is aandacht besteedt, want elke ronde duurt maar liefst 30 seconden. Het blijft op deze manier boeiend en je zult je niet snel gaan vervelen. Er heerst bovendien een grote mate van dynamiek en sensatie. Iedere ronde kan een speler 5 goede antwoorden geven. Je raadt het al, het team met de meeste en juiste antwoorden wint!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Andere bekeken ook