Full Width Featured Image With Sidebar
  • Home
  • /
  • Blog
  • /
  • 3 Manieren om je woonkamer compleet te vernieuwen die de investering meer dan waard zijn

Is jouw woonkamer een beetje ‘stoffig’ geworden? Dan is het tijd voor een radicale make-over! Je kunt natuurlijk nieuwe meubels gaan kopen, maar misschien is het slimmer om het deze keer écht grondig aan te pakken. Wij geven je 3 manieren om je woonkamer compleet te vernieuwen, die de investering dubbel en dwars waard zijn.

1. Open trap dichtmaken

Een open trap is hartstikke trendy en kan zorgen voor een prachtige uitstraling in je huis. Het nadeel van zo’n trap is echter dat er veel stof en vuil tussen de treden blijft hangen, dat vervolgens je woonkamer binnen dwarrelt. Dit kan zorgen voor een onhygiënische situatie in huis en dat wil natuurlijk niemand. Onder de trap wordt het vaak zo’n hotspot met allerlei rommel en dat oogt natuurlijk niet zo mooi. Met een open trap trekt bovendien de warmte sneller naar boven; iets dat in de winter niet zo fijn is. Bovendien is het met jonge kinderen ook niet zo handig en onveilig. Kortom, best wel grote nadelen.

Een open trap dichtmaken is gelukkig helemaal niet moeilijk, want dat laat je gewoon aan de vakman over. Een dichte trap zorgt voor een mooier en rustiger geheel in je woonkamer en je bent bovendien meteen van de nadelen van de open trap verlost. Daarbij kun je een handige opbergruimte creëren onder de trap, bijvoorbeeld een voorraadkast. Je hebt bij het dichtmaken van de trap talloze mogelijkheden voor wat betreft de uitvoering qua stijl, kleur en verlichting. Een traprenovatie is in de meeste gevallen in 1 dag klaar en geeft jarenlang plezier. Het resultaat is prachtig en geeft je interieur een moderne uitstraling. Al met al een echte boost voor je huiskamer!

2. Schuifpui naar de tuin

Wil jij graag meer licht in huis halen en de achtertuin betrekken bij jouw woonkamer? Dan is het plaatsen van een schuifpui naar de tuin wellicht iets voor jou! Een schuifpui zorgt ervoor dat er veel daglicht binnenkomt, waardoor de ruimte groter oogt en een stuk gezelliger wordt. Daarnaast is het heerlijk om in de zomer de schuifpui open te zetten en zo een frisse wind door huis te laten waaien. Je kunt dan lekker in en uit lopen en je tuin en woonkamer zijn een grote leefruimte geworden.

Kies voor kwalitatief hoogwaardige kozijnen en HR++ glas voor meer wooncomfort en om op stookkosten te besparen. In vergelijking met de oude deuren, ramen en kozijnen, is een moderne schuifpui duurzamer en biedt het meer beveiliging tegen inbraak. Schuifdeuren naar de tuin zijn niet alleen praktisch, maar verhogen ook de waarde van jouw woning. Een mooie pui geeft namelijk een luxe, moderne uitstraling aan jouw huis en maakt het aantrekkelijker voor potentiële kopers.

3. Uitbouw of aanbouw

Een derde manier om jouw woonkamer compleet te vernieuwen, is door middel van een uitbouw of aanbouw. Hierbij wordt er aan de voor- of achterkant van het huis extra ruimte gecreëerd. De termen aanbouw en uitbouw worden door elkaar gebruikt, maar zijn eigenlijk twee verschillende dingen. Een aanbouw wordt aangesloten op de bestaande woning en daarvoor hoeft de muur niet te worden weggebroken. Voor een uitbouw wordt de muur wel (gedeeltelijk) gesloopt om zo een grote ruimte te bieden. In beide gevallen geniet je van veel voordelen.

Het plaatsen van een uitbouw kan best prijzig zijn, maar bedenk wel dat het een meerwaarde voor je woning is waardoor je de investering er uiteindelijk wel uithaalt. Bovendien zal je er nog jarenlang plezier van hebben! Een belangrijk voordeel van een uitbreiding is natuurlijk meer leefruimte in huis, wat vooral handig kan zijn als je woning wat krap is. Zo kun je bijvoorbeeld een grote eettafel plaatsen of een extra zithoek creëren. Daarnaast biedt een aan- of uitbouw ook de mogelijkheid voor extra kamers, zoals een slaapkamer, werkkamer of extra badkamer. Naast functionele voordelen geeft het ook nog eens een bijzondere uitstraling aan je huis, vooral als je kiest voor moderne en minimalistische ontwerpen met veel glas. Tenslotte kan het vergroten van de waarde van jouw woning ook nog eens meespelen in de keuze voor een uitbouw of aanbouw, met name bij oudere huizen die hierdoor worden gemoderniseerd en enorm opknappen.

Wil jij graag jouw woonkamer compleet vernieuwen? Dan zijn deze 3 manieren wellicht iets voor jou! Door middel van het dichtmaken van de open trap, het plaatsen van een schuifpui of het realiseren van een uit- of aanbouw kun je jouw woonkamer niet alleen praktisch verbeteren, maar ook optisch aantrekkelijker maken. Zo creëer jij jouw droomhuis!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Andere bekeken ook