Full Width Featured Image With Sidebar
  • Home
  • /
  • Blog
  • /
  • 3 geweldige planten om je tuin op te fleuren

Als de lente aanbreekt en de bloemen bloeien, is het toch heerlijk als je dat in je eigen tuin hebt? Geef je tuin een heerlijke lenteboost met bijzondere (en onderhoudsvriendelijke) bloemen. 

Waarom zou ik planten in mijn tuin zetten?

Er wordt vaak gedacht dat een groene tuin niet onderhoudsvriendelijk is en veel tijd kost. Daarom kiezen veel mensen voor een tuin met tegels. Maar door tegels kan het regenwater minder goed lopen en hierdoor ontstaat groene aanslag. Deze aanslag moet je dan weer wegspuiten, wat ook nog eens water kost. Als je (een paar regels) vervangt door planten, zal je tuin niet alleen een stuk levendiger worden, maar ook makkelijker te onderhouden.

Voordelen van planten in je tuin

Het hebben van planten in je tuin heeft veel voordelen. Zo helpen planten in de zomer met het reguleren van de temperatuur en in de winter bieden ze juist isolatie. Bovendien helpen planten de luchtkwaliteit te verbeteren door kooldioxide te absorberen en zuurstof af te geven. Daarnaast trekken planten bestuivers aan, zoals bijen en vlinders, wat ook de voortplanting van planten bevordert. 

Geen zin om onkruid weg te halen? Dat snappen we helemaal. Als je de ondergrond bedekt met bodembedekkers, zal er bijna geen onkruid groeien.

3 planten om de tuin mee op te fleuren

Er wordt vaak aangenomen dat alle planten moeilijk te verzorgen zijn, maar in werkelijkheid is dat absoluut niet waar. Er zijn genoeg planten die heel gemakkelijk te verzorgen zijn en die heel weinig onderhoud vergen. Deze planten zijn ook nog eens heel mooi! 

Dahlia’s

Dahlia’s zijn een must-have voor elke tuin. Deze geweldige planten zijn er in verschillende kleuren en maten en ze hebben prachtige bloemen. Er bestaan heel veel bijzondere dahlia’s, waardoor een tuin vol verschillende dahlia’s een prachtig gezicht is. Het enige wat je hoeft te doen is de knollen te planten en ze water te geven als het lang droog is geweest.

Tulpen

Tulpen zijn een klassieke voorjaarsbloem en een van de populairste planten ter wereld. Je vindt ze in allerlei kleuren, maar ook met verschillende bloemen. Ken je bijvoorbeeld pioentulpen al? Dit zijn tulpen met extra veel bloemblaadjes. Voor ieder wat wils dus. Tulpen zullen een prachtige toevoeging zijn aan jouw tuin. 

Narcissen

De narcis is een prachtige bloem die in veel verschillende kleuren voorkomt.  Ze zijn gemakkelijk te kweken en te verzorgen en vormen een mooie aanvulling op elke tuin. Ze ruiken ook nog eens heel lekker! Een geweldige plant dus.

Kortom, bloemen zullen je tuin niet alleen opvrolijken, maar ze brengen nog veel meer voordelen met zich mee. Kies de bloemen uit die jij het mooiste vindt of combineer ze met elkaar. Veel plezier met het vergroenen van je tuin!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Andere bekeken ook