Full Width Featured Image With Sidebar
  • Home
  • /
  • Blog
  • /
  • 3 Eenvoudige poké bowl recepten!

De poké bowl is een maaltijd die de afgelopen jaren enorm in populariteit heeft gewonnen en het is dan ook een echte trend geworden op het gebied van voeding. De trend is overgevlogen vanuit het tropische Hawaii waar het gerecht zijn oorsprong vindt. Via de Verenigde Staten is het overheerlijke gerecht nu ook in Europa belandt en mensen genieten er hier met volle teugen van.
Een poké bowl bestaat van origine uit een ‘bowl’ (hoe kan het ook anders) met de volgende ingrediënten: rijst, rauwe vis en diverse toppings en sauzen. Sinds de pokebowl is komen overwaaien uit Hawaii zijn er echter veel variaties gekomen op deze originele samenstelling. Een poké bowl kan tegenwoordig dan ook in enorm veel verschillende varianten voorkomen en één ding is zeker: het levert een prachtig plaatje op voor social media.
Of de poké bowl ook lekker smaakt, daar gaan we in dit artikel achter komen door drie eenvoudige poké bowl recepten onder de loep te nemen.

1. Vegetarische poké bowl

Allereerst wil ik kort stilstaan bij de vegetarische variant van de welbekende poké bowl. Net zoals de poké bowl zelf, is ook de vegetarische levensstijl steeds populairder onder de mensen en misschien is het ook niet zo’n gek idee om af en toe af te zien van vlees omwille van het milieu en het welzijn van dieren.
Zoals ik in de inleiding al had vermeld, komt de poké bowl voor in veel verschillende soorten en maten en de term ‘poké bowl’ is dan ook een zeer flexibel begrip. Het is dan ook volledig denkbaar om een overheerlijke poké bowl samen te stellen zonder vlees of vis. Voor dit recept heb je zo’n 50-100 gram rijst of quinoa nodig, afhankelijk van je persoonlijke voorkeur. Hiernaast voeg je tofu toe, samen met edamame, komkommer en avocado. Dit is natuurlijk geen strikte ingrediëntenlijst en je kunt in principe elke soort groente toe voegen die jij wilt!

2. Gebakken kip met mango

Eén van de favorieten van menig poké bowl liefhebber is toch wel de poké bowl met gebakken kip en mango. Voor deze variatie heb je zo’n 200 tot 300 gram biologische kippendij nodig. Hiernaast is een goede portie rijst of quinoa vereist met ongeveer een halve mango.
Naast deze hoofdingrediënten kun je wederom alle groentes toevoegen die jij lekker vindt. Ik raad je aan om komkommer, avocado, ui en tuinboontjes toe te voegen, maar je kunt het natuurlijk zelf zo gek maken als je wilt.

3. Zalm

Van origine bevat een échte poké bowl natuurlijk rauwe vis, deze variant mag dan ook zeker niet ontbreken op de lijst. Het belangrijkste ingrediënt voor deze variant is natuurlijk de verse zalmfilet in kleine blokjes (zo’n 150 gram). Hiernaast voeg je wederom de standaardingrediënten toe zoals rijst, komkommer, avocado, uitjes etc. Als topping kun je gaan voor een beetje sojasaus en/of sesamolie.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Andere bekeken ook