Full Width Featured Image With Sidebar
  • Home
  • /
  • Blog
  • /
  • 3 dingen die vergeten worden tijdens het verbouwen

Plannen maken voor een verbouwing kan leuk zijn, maar ook erg stressvol. Want zie je echt niets over het hoofd? Je weet waarschijnlijk wel hoe de nieuwe badkamer eruit moet komen te zien en welke materialen je wilt gaan gebruiken. De meeste aannemers helpen met het inmeten en geven je daarbij graag advies. Maar toch kan het zo zijn dat je iets over het hoofd hebt gezien. Want waar laat je bijvoorbeeld alle materialen die los zijn gekomen bij het doorbreken van een muurtje? 

Aandachtspunten verbouwing

Als je gaat verbouwen, wil je graag alles goed voorbereid hebben. Niets is vervelender dan er gaandeweg achter te komen dat je bijvoorbeeld te weinig tegels voor de vloer van de badkamer hebt besteld. Zulke zaken zul je waarschijnlijk wel al voorkomen hebben. Maar wat als je vergeten hebt om de buren te vertellen dat op zaterdagmorgen om 9 uur ‘s ochtends de boor in de muur gaat? Dit zijn zaken die vaak vergeten worden.

Bespreek de werkzaamheden met je buren

Waarschijnlijk denk je bij de start van de verbouwing dat je alles tot in de puntjes geregeld hebt. Maar eenmaal begonnen kom je toch bedrogen uit. Je hebt vergeten om de buren te vertellen dat je een nieuwe keuken krijgt en dat daarom de oude keuken eruit gesloopt moet worden. De vakmannen staan met hun drilboren al voor de deur om je keukenvloer eruit te drillen. Maar de buren vinden dat minder leuk. Dergelijke vergissingen kunnen leiden tot geluidsoverlast en in het slechtste geval zelfs tot een tijdelijke bouwstop. Zorg er dus voor dat je je werkzaamheden van tevoren met de buren bespreekt.

Hoe ga je afval afvoeren?

Tijdens het verbouwen komt er behoorlijk wat afvalvrij. Denk bijvoorbeeld aan puin zoals stenen of hout. In zo’n geval kun je het best een afvalcontainer huren. Op die manier is puin afvoeren heel gemakkelijk. Je gooit de toegestane stoffen in de container en deze wordt vervolgens door het verhuurbedrijf afgehaald. Deze zorgt ervoor dat het bouwafval op de juiste manier worden afgevoerd. De containers zijn te huur in verschillende maten, voor een klein project tot een complete verbouwing.

Benodigde vergunningen

Niets is zo belangrijk als een goede voorbereiding. Het is erg vervelend om tijdens het bouwen erachter te komen dat bepaalde vergunningen toch niet in orde blijken. Als je bijvoorbeeld het aangezicht van de gevel gaat veranderen, is de kans groot dat je daarvoor toestemming moet vragen aan de gemeente. Bouwen zonder de juiste vergunningen kan je duur komen te staan. Zo kun je een bouwstop of boete krijgen, of moet je in het slechtste geval het bouwsel weer afbreken. 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Andere bekeken ook