Full Width Featured Image With Sidebar
  • Home
  • /
  • Blog
  • /
  • Dit draag je bij een Summer chic dresscode!

Zeker in deze sombere tijden moet je er zelf wat van maken. Daarom is een thema party met een dresscode iets waarmee je het leven op dit moment leuk maakt. Niet alleen nu maar ook op zomerse bruiloften of 21 diners is het thema summer chic een topper. Feestelijke kleding maakt zo een dag nog een stuk leuker dan dat hij al is. Heb je een lunch met je familie of vrienden in de zomer? Spreek af dat je voor een summer chic thema gaat! Iedereen heeft hier wel een outfit voor in zijn of haar kast liggen.

Wat is summer chic?

Allereerst is het wel zo handig om precies te weten wat summer chic precies is voor je een outfit moet gaan samenstellen. De naam zegt het eigenlijk al, het is zomerse kleding waar aan een chique twist wordt gegeven. Velen associëren deze dresscode vaak met lichte kleuren, denk aan wit, beige, pastelkleuren en ga zo maar door. De stof die iedereen vaak draagt bij de dresscode summer chic is vaak een luchtige stof als linnen en katoen.

Summer chic voor vrouwen

Dit is een dresscode waar mee jij de show kan stelen door echt je mooiste zomerkleding uit de kast te trekken. Natuurlijk kan het zijn dat je niet echt iets thuis hebt liggen wat geheel in deze stijl is, dan zal je nog even langs de winkel moeten gaan of wat online webshops moeten afstruinen. Naar wat ga je dan precies op zoek?

Jurk

Bij een dresscode heb je vaak veel ruimte voor eigen invulling, kies je voor een jurk of rok dan heb je ook weer te maken met het kiezen van de lengte. Hoe lang de jurk mag zijn daar zijn geen voorschriften voor, wel heeft een lange jurk vaak een hele chique uitstraling. Maar ook een korte jurk kan prima met dit thema, bijvoorbeeld in een pastelkleurtje!

Jumpsuit

Ook bij de jumpsuit kies je weer voor de lange versie, ga daarom voor lange broekspijpen, tenzij het natuurlijk super heet wordt op deze zomerse dag. Je kan gaan voor een basic effen keur maar ook voor een leuk printje, dat is volledig aan jou. Je moet het ook een beetje aanvoelen. Daarnaast is het heel belangrijk dat jij je prettig voelt in je outfit, je ziet het namelijk wanneer iemand zelfvertrouwen uitstraalt.

Broek en top

Als je besluit een broek aan te trekken wat ook écht ontzettend leuk zijn kan je helemaal los met je outfit. Trek er boven op een mooie blouse op met bijvoorbeeld wijd uitlopende mouwen. Met beige of witte broek kan je de bovenkant stylen met een pastelkleur top.

Accessoires

Tegenwoordig zien we overal dat iedereen wat betreft sieraden steeds meer draagt. Maar bij deze dresscode is het aan te raden om juist voor één sieraad per lichaamsdeel te kiezen. Draag daarom je favoriete ketting en bijvoorbeeld die ene mooie ring die je toen voor je verjaardag hebt gekregen. Ook wanneer je meerdere gaatjes in je oren hebt ga je voor één paar hangende oorbellen en vul je de andere op met kleine knopjes. Voor een extra zomerse tint kies je voor een zonnebril of een grote hoed.

Schoenen

Wat betreft schoenen zit je bij de dresscode summer chic met hakken altijd goed. Deze hakken hoeven niet eens hoog te zijn, ook een sandaaltje met een klein blok hakje zijn al top. Groffe sandalen daarentegen zijn dan wel weer een no go, net als teenslippers, bewaar die maar voor een andere keer.

Summer chic voor mannen

Mannen, trek lekker een chique pak aan en je bent klaar, hoe heerlijk is dat? Als je dat pak liever overslaat kan je ook een pantalon met een net overhemd/blouse aantrekken. Een tip: een beige pantalon met een lichtblauw of wit overhemd. Een strik of stropdas hoeft echt niet perse, het is zeker leuk voor zo’n gelegenheid, dus bij twijfel gewoon doen! Als extra accessoire kan je ook een toffe hoed of zonnebril dragen, het is ten slotte zomer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Andere bekeken ook