Full Width Featured Image With Sidebar
  • Home
  • /
  • Blog
  • /
  • Een nieuw sim only abonnement biedt veel voordelen

Ben je op zoek naar een vorm van een mobiel abonnement waarbij je meer vrijheid hebt, en minder zit gebonden aan een vast toestel? Dan is het sim only concept waarschijnlijk een goede keus voor jou. Steeds meer telecom aanbieders kiezen ervoor om een sim only abonnement optie toe te voegen aan hun mobiel aanbod.

Wanneer jij ervoor kiest om hier gebruik van te maken betaal je een vast maandelijks tarief voor de bundel die jij hebt afgesproken. Denk bijvoorbeeld maar aan het aantal mb’s internet, het aantal belminuten dat je graag per maand wilt gaan gebruiken, en natuurlijk ook het aantal sms’jes. Deze abonnementen bieden veel voordelen aan, maar wel is het belangrijk om op een aantal zaken goed te letten. Wat deze zijn en hoe jij hier het beste op kunt letten, vertellen wij je.

Gebruik in buitenland

Een belangrijk onderdeel is natuurlijk de dekking en het gebruik in het buitenland. Per provider verschilt het namelijk wat de regels hiervoor zijn, dus onderzoek dit altijd goed voordat je een abonnement aangaat. Bij sommige providers is het mogelijk om je data bundel, je bel en sms bundel, volledig mee te nemen naar het buitenland.

Mits je binnen de EU blijft kun je dus gewoon gebruik maken van de bundel zonder enige kosten. Echter zijn er ook providers waarbij er extra kosten worden gerekend voor andere landen. Deze tarieven kunnen per land verschillen. Zeker op het moment dat je buiten de EU gaat kunnen deze tarieven al snel hoog oplopen.

Denk bijvoorbeeld maar aan hoge bel kosten, maar ook een data roaming bundel kan hoog oplopen. Bij het aanschaffen van het abonnement is het belangrijk dus goed hier op te letten, zodat je later niet voor verassingen en een hoge rekening komt te staan.

Leestip: De smartphone trends van 2021!

Tegoed meenemen naar een volgende maand

Een ander iets waar je goed op moet letten is hoe lang het tegoed geldig is. Stel je hebt bijvoorbeeld een bundel met 100 bel minuten en 500mb aan internet die je niet volledig verbruikt, kun je dan dit tegoed meenemen? Veel providers bieden hier wel de mogelijkheid voor, maar sommigen ook niet. Let dus bij het aanschaffen van het abonnement hier altijd goed op.

Het grote voordeel van het meenemen van een abonnement is dat je in een maand waarin je minder verbruikt dus extra bel minuten en data mee kan nemen naar een maand waarin je gewoon meer verbruikt. Als dit niet zou kunnen en je in een maand een keer buiten je bundel om gaat, dan zijn de extra kosten hier van vaak hoog.

Let hier dus altijd goed op en doe goed onderzoek naar de mogelijkheden voor het meenemen van de bundel. Let ook op hoe lang de data en belminuten meegenomen kunnen worden.

Duur van het abonnement

Tot slot is het naast de kosten ook altijd belangrijk om te letten op de duur van het sim only abonnement. Wanneer je kiest voor een abonnement van 2 jaar zijn de kosten weliswaar lager, maar zit je wel verbonden aan een abonnement voor 2 jaar. Bedenk van te voren goed wat jouw wensen zijn.

Soms kunnen jouw wensen natuurlijk veranderen komend jaar, en dan zou het zonde zijn om veel extra bij te moeten betalen. Hierbij kunnen wij het advies geven om altijd net wat meer data en belminuten en sms te nemen, dan dat jij verwacht te gaan verbruiken. Op die manier ben je goed voorbereid mocht je in de toekomst besluiten toch meer data, bel, of sms te gaan gebruiken.

We zouden je willen aanraden om altijd websites al de consumentenbond te checken om te bekijken wat de gemiddelde prijs van een abonnement is.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Andere bekeken ook