Full Width Featured Image With Sidebar
  • Home
  • /
  • Blog
  • /
  • Waar let je op bij het kiezen van een goed incassobureau?

Klanten die niet betalen, kunnen voor veel problemen zorgen. Je levert, als organisatie, netjes je diensten en producten aan de klant. Helaas wordt er niet (op tijd) betaald. Dan wordt het tijd, om er druk achter te zetten. Hiervoor schakel je een incassobureau in.

Deze stuurt aanmaningen met incassokosten naar je klanten. Hoe langer de betaling wordt uitgesteld, hoe hoger de incassokosten. Door de druk en dreigende deurwaarderskosten, betalen je klanten meestal alsnog, binnen de gestelde termijn. Maar hoe kies je nu het juiste incassobureau? Dat lees je hieronder.

1. Wees niet te impulsief

Vergelijk verschillende incassobureaus met elkaar. Lees de reviews en ga nooit zomaar in zee, met een willekeurig incassobureau. Door eerst op onderzoek uit te gaan en te vergelijken, vind je makkelijker een goed incassobureau. Doordat je zo snel mogelijk de betaling wilt ontvangen, kun je soms te snel kiezen. Laat je dus niet leiden door emoties.

2. Informeer bij verschillende incassobureaus

Het is slim om eerst te informeren, voordat je een keuze maakt. Kijk bijvoorbeeld naar de incassotarieven, werkwijze en verwerkingssnelheid. Je kunt verschillende mogelijkheden vergelijken, door incassobureaus op te bellen. Bovendien kom je er zo achter, wat voor soort mensen er bij het incassobureau werken. Je kunt op deze manier dus makkelijker achterhalen of een incassobureau betrouwbaar is.

3. Maak heldere afspraken

Elk incassobureau hanteert zijn eigen voorwaarden. Lees de kleine lettertjes en maak afspraken met het incassobureau. Zo lijkt het fijn als een incassobureau op een “no-cure-no-pay” basis werkt. Je organisatie haalt het bedrag zo snel mogelijk binnen, maar het incassobureau werkt keihard, om resultaat te boeken. Deze zal dan ook vergaande dreigementen aan je klanten versturen.

Dit werkt niet bepaalt bevorderend, voor het behouden van (vaste) klanten. Klanten schrikken namelijk van dreigende incassobureaus. Hierdoor wordt je organisatie ook direct in negatief daglicht gezet. Communiceer dus goed met het incassobureau en geef klanten de tijd, om binnen het wettelijke incassotermijn, te kunnen betalen. Zorg voor adempauze en laat klanten niet op hun nek zitten.

4. Lees recensies

Andermans ervaringen kunnen zeer waardevol zijn. Daarom is het fijn, als een incassobureau over een online klantenportaal beschikt. Hier kun je positieve en negatieve klantervaringen lezen. Deze ervaringen maken het makkelijker, om een besluit te nemen. Bovendien kun je binnen je netwerk mensen zoeken, die ervaring met het desbetreffende incassobureau hebben. Je kunt hen bijvoorbeeld om eventuele aanbevelingen vragen. Incassobureau Debtt kan betalingen snel binnenhalen.

5. Laat een helder contract opstellen

Een contract zorgt ervoor dat afspraken zwart-op-wit staan. Ga dus alleen met een incassobureau in zee, als je goede afspraken kunt maken. Met schriftelijk bewijs, sta je altijd in je recht. De rechten en plichten zijn hiermee helder onderverdeeld. Maak ook goede afspraken over het betalingsverkeer.

Het incassobureau int het bedrag van een klant. Het komt dus eerst op de rekening van het incassobureau. De meeste incassobureaus hebben een datum waarop ze uitbetalen. Heb je het geld hard nodig? Zorg dan voor flexibele uitbetalingsdatums. Je kunt deze afspraken in een contract vast laten leggen.

Wil je een fijn incassobureau, welke klanten op een nette manier laat betalen? Kies dan voor Incassobureau Debtt.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Andere bekeken ook

Stop met werken met je handen, tijd voor wat speeltjes!

Bekijken